fbpx

Και ξαφνικά μαθαίνεις ότι ο κολλητός σου είναι γκεί…

Και ξαφνικά μαθαίνεις ότι ο κολλητός σου είναι γκεί…

Οι άνθρωποι εδώ και.. πάρα πολλά χρόνια δίσταζαν να πουν ότι έχουν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις από το γενικό σύνολο. Έχουμε φτάσει στο 2017 και πολλοί φοβούνται να μιλήσουν για τις ερωτικές τους προτιμήσεις γιατί φοβούνται τη γενική κατακραυγή όσοι πάλι δεν έχουν τα… κότσια να μιλήσουν ανοιχτά μετατρέπονται σε καλικατούρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 6 μύθοι του θυμού και της οργής

 

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα κατά τα τελευταία έχουν γίνει βήματα ώστε η γκέι κοινότητα να βγάλει από πάνω της το «στίγμα» που της έχουνε βάλει. Συχνά ακούμε να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών ή λεκτικής βίας λόγω των διαφορετικών προτιμήσεων στον έρωτα. Το άτομο που ελκύεται από το ίδιο φύλο δεν είναι εξωγήινος!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο γκέι άτομα πόσοι όμως από αυτούς το λένε ξεκάθαρα ακόμα και στους κολλητούς τους;

H απάντηση έρχεται εύκολα και αβίαστα: Δεν το λένε! Ή το λένε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ή μη μπορώντας να κρύψουν άλλο.

Και είναι κακό ο κολλητός σου να είναι γκέι; Οι περισσότεροι από εμάς – κατά γενική ομολογία- δεν πρόκειται να το καταλάβουμε για ποιον λόγο γίνεται κάποιος γκέι( αυτή είναι η κλασική σκέψη μας!)  καθώς πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα πόσο μάλλον ανάμεσα σε δύο άντρες όταν ο ένας έχει προτιμήσεις του ίδιου φύλου.

Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να παραδεχτεί και να μιλήσει άνετα για τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Ίσως και ο ίδιος να φοβάται να μιλήσεις ανοιχτά για το θέμα ίσως γιατί να φοβάται την αντίδραση σου.

Μην τον πιέσεις και μην δείξεις… καχυποψία όταν στο πει μην τον βγάλεις από τη ζωή σου για αυτό τον λόγο: Το να «γουστάρεις» εσύ τις γυναίκες και ο κολλητός σου τους άνδρες δεν είναι κακό. Δεν επηρεάζει ούτε το χαρακτήρα του τις αρχές τα ιδανικά που έχει στη ζωή  τους ηθικούς φραγμούς και τις απόψεις του σε κεραία ζητήματα. Όλα τα παραπάνω τα επηρεάζει ο τρόπος που μεγάλωσε και όχι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις. Άλλωστε το να στερηθεί κάποιος πραγματικούς φίλους λόγω της σεξουαλικότητάς τους  είναι ένα ανεπανόρθωτο λάθος που αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσεις.