fbpx

Μάθε γιατί κουράζεσαι περισσότερο απ΄ ότι πρέπει στο τρέξιμο

Μάθε γιατί κουράζεσαι περισσότερο απ΄ ότι πρέπει στο τρέξιμο

Το τρέξιμο έξω είναι για να κουραζόμαστε, να καίμε λίπος και να αυξάνουμε την αντοχή μας. Όμως αν κουραζόμαστε περισσότερο από ότι πρέπει και πονάνε τα πόδια μας, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό που δεν πάει καλά λοιπόν είναι η επιλογή των παπουτσιών.  Πολύς κόσμος μη γνωρίζοντας τι παπούτσια να αγοράσει, «βολεύεται» με ότι έχει ή ότι του πουλήσουν στα καταστήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απολαύσει την άσκηση του ή ακόμα και να αποκτήσει πρόβλημα στα γόνατα και στη μέση, ακριβώς επειδή το παπούτσι που έχει επιλέξει είναι λάθος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 tips για να σπάσεις τη βαρεμάρα και να κάνεις το πιο αποδοτικό το τρέξιμο

 

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που φοράνε τα παλιά τους τα παπούτσια περιπάτου για τρέξιμο και φυσικά όπως λέμε στην αθλητική ορολογία «σπάνε» τα πόδια τους.

Στην αγορά και κυρίως σε μεγάλα καταστήματα παπουτσιών θα βρείτε τεράστια επιλογή από παπούτσια τα οποία προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη χρήση που τα θέλετε. Τα παπούτσια τρεξίματος έχουν και αυτά κατηγορίες! Μπορείτε να βρείτε παπούτσια για μικρές, μεγάλες ή ανώμαλες διαδρομές σε μεγάλο φάσμα τιμών. Μην τσιγκουνευτείτε τα χρήματα σας γιατί η υγείας σας είναι πάνω απ όλα και ενημερωθείτε για το πόσα χιλιόμετρα μπορείτε να κάνετε με τα νέα σας παπούτσια μέχρις ότου να πρέπει να τα αλλάξετε. Γιατί ναι, και τα αθλητικά παπούτσια έχουν ημερομηνία λήξης.