fbpx

Μάθε γιατί πρέπει να πίνεις με μέτρο και όταν πρέπει, τα ενεργειακά ποτά

Μάθε γιατί πρέπει να πίνεις με μέτρο και όταν πρέπει, τα ενεργειακά ποτά

Αν είσαι λάτρης των ενεργειακών ποτών και τα πίνεις συνεχώς και ότι ώρα νάναι, τότε πρέπει να μάθεις ότι ελλοχεύει ένας κίνδυνος για την υγεία σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να χτίσεις τον πυρήνα σου

 

Η συχνή κατανάλωση ενεργειακών ποτών μπορεί να έχει καρδιακές επιπλοκές, ο λόγος είναι η αυξημένη ποσότητα καφεΐνης που περιέχουν τα ενεργειακά ποτά μπορεί να προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα, αναφέρει έρευνα Γάλλων επιστημόνων.

Η έκθεση έγινε από επιστήμονες του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας και Ιατρικής Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Οι επιστήμονες για να καταλήξουν στο συμπέρασμα μελέτησαν αρχεία της εποπτικής γαλλικής αρχής για την ασφάλεια των τροφίμων και ποτών και ανακάλυψαν ότι το 96% των ενεργειακών ποτών περιέχουν καφεΐνη.

Ένα μέσο ποτό των 0, 25 λίτρων μπορεί να περιέχει τόση καφεΐνη, όσο δύο καφέδες εσπρέσο. Επιπλέοντο 52% των ενεργειακών ποτών περιέχουν ταυρίνηενώ τα δύο τρίτα έχουν και βιταμίνες.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα ενεργειακά ποτά είναι δημοφιλή στα κλαμπ, όπου πολλοί τα αναμιγνύουν με αλκοόλ  και στη διάρκεια της σωματικής άσκησης,  με τους ανθρώπους να τα καταναλώνουν το ένα μετά το άλλο.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα, όπως στηθάγχη,  καρδιακή αρρυθμία, ακόμη και ξαφνικό θάνατο.

Το «σύνδρομο της καφεϊνης» είναι το συχνότερο πρόβληματα συμπτώματα του οποίου περιλαμβάνουν ταχυκαρδία, τρέμουλο, άγχος και πονοκέφαλο. Σε σπάνιες περιπτώσεις,  που σχετίζονται με την κατανάλωση πολλών ενεργειακών ποτών, έχουν αναφερθεί εμφράγματα του μυοκαρδίου και θάνατοι ανεξήγητηςαιτιολογίας.