fbpx

Μάθε πως μπορούν να σε …μολύνουν τα καλλυντικά μιας γυναίκας!

Μάθε πως μπορούν να σε …μολύνουν τα καλλυντικά μιας γυναίκας!

Στους περισσότερους οι γυναίκες αρέσουν άβαφες όμως στις περισσότερες γυναίκες αρέσει να βάφονται. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα σε απασχολούσε αν δεν υπήρχε μια επιστημονική έρευνα που αφορά μεν τις γυναίκες και τα καλλυντικά τους αλλά φαίνεται ότι έχει επιπτώσεις και στους άντρες συντρόφους!

Η έρευνα έγινε στην Αγγλία ανάμεσα σε 5000 γυναίκες και αποκάλυψε ότι μια στις δύο χρησιμοποιούν τα προϊόντα του μακιγιάζ επί μήνες ή χρόνια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές μολύνσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 συναρπαστικά πράγματα για τα όνειρα που σίγουρα δεν ήξερες

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές μία στις τέσσερις αλλάζουν μάσκαρα κάθε 12 μήνες και σχεδόν η μία στις δέκα χρησιμοποιούν ακόμα κραγιόν που είχαν αγοράσει πριν από τρία χρόνια. Επίσης μία στις πέντε είπαν ότι χρησιμοποιούν το cleanser τους για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η έρευνα επισημαίνει ότι τα πολυκαιρισμένα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι φιλικά για το δέρμα ενώ συχνά αποτελούν εστίες μικροβίων τα οποία όχι μόνο μπορεί να το μολύνουν αλλά και να προκαλέσουν συστηματικά προβλήματα υγείας και αυτό είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και εσένα που τις φιλάς!

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμα πιο σοβαρός όμως είναι ο κίνδυνος επιμόλυνσης των προϊόντων από βακτήρια. Τα είδη των βακτηρίων που μπορεί να μολύνουν τα προϊόντα μακιγιάζ αποκάλυψε πέρυσι έρευνα του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου που ανέλυσε στο εργαστήριο πέντε πολυκαιρισμένα προϊόντα ομορφιάς (ρουζ, βάση, λιπ γκλος, μάσκαρα και κραγιόν) ανακαλύπτοντας ότι ήταν μολυσμένα με έξι διαφορετικά είδη βακτηρίων τα πέντε από τα οποία μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα γλιτώσεις από τον επώδυνο εγκλωβισμό του μικρούλη σου!

 

Το κραγιόν εξετάστηκε μετά από χρήση επί 35 μήνες (10 μήνες περισσότεροι από την ημερομηνία λήξης) η μάσκαρα μετά από χρήση επί 10 μήνες (τέσσερις μήνες περισσότεροι από την ημερομηνία λήξης) και το ρουζ έπειτα από χρήση επί 22 μήνες (εννέα μήνες περισσότεροι από την ημερομηνία λήξης).

Όπως γίνεται κατανοητό το κραγιόν μιας γυναίκας είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή ένας άντρας αφού το φιλί στο στόμα αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα

Σύμφωνα με τους ερευνητές εντοπίστηκε το βακτήριο εντερόκοκκος faecalis που αποτελεί κύρια αιτία μηνιγγίτιδας. Από κει και πέρα όλα τα προϊόντα περιείχαν συνδυασμούς και των άλλων πέντε βακτηρίων που ήταν το eubacterium (προκαλεί βακτηριακή κολπίτιδα)”,” η αερομονάδα (αποτελεί αιτία γαστρεντερίτιδας και μόλυνσης των πληγών) ο σταφυλόκοκκος της επιδερμίδας (έχει υψηλά ποσοστά αντοχής στα αντιβιοτικά) το προπιονοβακτηρίδιο (προκαλεί ακμή) και το εντεροβακτήριο (προκαλεί ουρολοιμώξεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού).

Επομένως καλά θα κάνεις να επιμένεις με τη καλή σου να μένει άβαφη αλλά επειδή αυτό είναι βέβαιο ότι δεν θα το καταφέρεις απέφυγε να την φιλάς με πάθος όταν είναι βαμμένη. Ίσως βέβαια θα πρέπει να της επισημαίνεις να προσέχει τις ημερομηνίες λήξης των καλλυντικών της!