fbpx

Μάθε τους 5 λόγοι που αξίζει να διαλέξεις να παίξεις τένις

Μάθε τους 5 λόγοι που αξίζει να διαλέξεις να παίξεις τένις

Το τένις μπορεί να το βλέπεις βαρετό, όμως όταν το παίζεις είναι κάθε άλλο παρά βαρετό. Το να κυνηγάς ένα μπαλάκι με μια ρακέτα, πολλοί το θεωρούν απλό, όμως δεν είναι.

Το τένις είναι ένα πολύ καλό άθλημα που ενισχύει τη φυσική σου κατάσταση και έχει και πέντε άλλα καλά για την υγεία σου:

  1. Οι γρήγορες αναερόβιες κινήσεις

Οι γρήγορες αναερόβιες κινήσεις που απαιτεί το άθλημα, καίνε λίπος, αυξάνουν τους χτύπους της καρδιάς και αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας. Εκτός δηλαδή της φυσικής κατάστασης, βοηθούν να χτίσεις και καλλίγραμμο κορμί.

  1. Ενισχύει το καρδιοαναπνευστικό

Εκτός από την ενίσχυση του καρδιοαναπνευστικού, το τένις βοηθά και στην ενδυνάμωση των μυών των ποδιών και των χεριών, καθώς απαιτεί κινήσεις στο πλάι και δεξιά-αριστερά με διαφορετικές ταχύτητες.

  1. Ακονίζει το μυαλό σου

Βασίζεται στη Γεωμετρία και τη Φυσική και βοηθάει στην ανάπτυξη της τακτικής και της στρατηγικής, όμοιας με το σκάκι. Βοηθάει επιπλέον στην ανάπτυξη νέων συνδέσεων στους νευρώνες του εγκεφάλου.

  1. Αποκτάς κινητικές δεξιότητες

Βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων, ενισχύοντας την ισορροπία, την ταχύτητα και τη συνδυαστική κίνηση ποδιών, χεριών και ματιών.

  1. Σου δίνει αυτοπεποίθηση

Δεν περιορίζεται όμως μόνο στην ενίσχυση της φυσικής κατάστασης αλλά και της ψυχολογικής, μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους, της κατάθλιψης και της ευερεθιστικότητας. Τέλος, ενισχύει και την αυτοπεποίθηση.