fbpx

Μήπως νιώθεις φυλακισμένος, αν ναι, αυτός είναι ο τρόπος να απελευθερωθείς

Μήπως νιώθεις φυλακισμένος, αν ναι, αυτός είναι ο τρόπος να απελευθερωθείς

Νιώθεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια φυλακή ενώ στη πραγματικότητα είσαι ελεύθερος να κάνεις τα πάντα; Μήπως νιώθεις την εισβολή σκέψεων και την επιβολή πράξεων από τον ίδιο σου τον εαυτό σε τέτοιο βαθμό, ώστε αισθάνεσαι ψυχικά ανάπηρος;

Η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή εμποδίζει το άτομο να ζήσει τη ζωή του, όπως θα έκανε ο καθένας μας, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί το 3% του πληθυσμού και σίγουρα δεν θέλεις να είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα διώξεις αυτές τις 10 αγχώδεις σκέψεις απ΄ το μυαλό σου!

 

Αν δεν θες να σε πάρει από κάτω, προσπάθησε να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε εγκλωβίζει μέσα σε μια νοητή φυλακή που βρίσκεται μόνο στη σκέψη σου.

Από την παιδική κιόλας ηλικία μας έχουμε αρχίσει να σχηματίζουμε εικόνα για τον εαυτό μας, τα μειονεκτήματα και τα προτερήματά μας. Φτάνοντας στην ενηλικίωση, λίγο πολύ, έχουμε ορίσει την αυτοεικόνα μας, τις αξίες μας, την ηθική μας αν όμως νιώθεις ότι αρχίζεις να νιώθεις ότι ο φόβος κυριεύει την καθημερινότητά σου τότε πρέπει να προσέξεις και να λάβεις μέτρα.

Το πρώτο μέτρο είναι ότι πρέπει να σταματήσεις να καταφεύγεις σε … τελετουργίες, για να διατηρήσεις την εσωτερική σου ισορροπία.

Προφύλαξε τον εαυτό σου από τις διάφορες ιδεοληψίες που σε παρεμποδίζουν να είσαι λειτουργικός σαν άνθρωπος, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις μέσα μαζικής μεταφοράς ή να κάνεις μια επαγγελματική χειραψία, να φτάσεις στην ώρα σου σε ένα επαγγελματικό δείπνο, να συνάψεις μια νέα σχέση ή να προχωρήσεις σε γάμο ή ακόμα συγκατοίκηση.

Άσε επιμέρους τις επιθετικές σκέψεις προς τους άλλους. Αν έχεις νεύρα εκτονώσου στον σάκο του μποξ του γυμναστηρίου.

Αν αισθάνεσαι ότι έχεις εμμονικές σκέψεις  που έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο, φρόντισε να μην εκτονωθείς άσχημα σε άλλο πρόσωπο.

Αν νιώθεις όλα αυτά καλό θα είναι να αυξήσεις την προπόνηση σου. Κουράσου, εκτονώσου και θα δεις ότι θα ηρεμήσεις και όλα θα είναι καλύτερα!