fbpx

Μπορεί ο Vettel να πάρει το πρωτάθλημα;

Μπορεί ο Vettel να πάρει το πρωτάθλημα;

Για λίγο ο Γερμανός της Ferrari πέρασε μπροστά, όμως ο Hamilton μη έχοντας κανένα πρόβλημα, ξαναπέρασε μπροστά, κέρδισε και έφυγε με τον αέρα του πρώτου, πρώτος για διακοπές.

Ο Hamilton που πήρε μία σπουδαία όσο και άνετη νίκη στο gp της Formula 1 στην Ουγγαρία και άνοιξε το προβάδισμά του στην γενική κατάταξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το «δώρο» του Vettel στον Hamilton ίσως του στοιχίσει το πρωτάθλημα

 

Ο πιλότος της Mercedes πριν φύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα αφού κανένας πιλότος δεν μπόρεσε να τον κοντράρει στα ίσια και έτσι ήταν αυτός που είδε πρωτος την καρό σημαία.

 

Μπορεί όμως ο Vettel να καταφέρει να ξεπεράσει τη διαφορά στους εννέα αγώνες που απομένουν για να τελειώσει το πρωτάθλημα;

Όπως φαίνεται είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αν συνεχίσει ο Γερμανός την ίδια ριψοκίνδυνη τακτική στους αγώνες, όπως στον αγώνα της πατρίδας του, που τον έχασε επειδή γλίστρησε και βγήκε εκτός μάχης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Vettel έχει χάσει αγώνα είτε από την απερισκεψία του, είτε από λανθασμένη τακτική της ομάδας, αντίθετα από τον Βρετανό και τους «καλοκουρδισμένους» Γερμανούς της Mercedes.

Ο Vettel και η Ferrari μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό και να πάρει το πρωτάθλημα που τόσο επιθυμούν, τόσο ο ίδιος, όσο και η Ferrari, αρκεί βέβαια να αλλάξουν τακτική.

 

 

Αγωνιστικά ο Βρετανός πιλότος της Mercedes πηγαίνει πλέον στην καλοκαιρινή διακοπή ως πρωτοπόρος και φαβορί για τον τίτλο αν και μένουν ακόμη εννέα κούρσες.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι πιλότοι της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν, με τη Σκουντερία πάντως να έχει δύο σερί ήττες.

Πρώτος ξεκίνησε και πρώτος ολοκλήρωσε τον αγώνα στην Ουγγαρία ο Lewis Hamilton.

Αρχικά με την επαφή που είχε με τον Vettel όταν ο Γερμανός τον προσπέρασε πέντε γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας και λίγο αργότερα με τον Ricciardo που είχε επαφή χωρίς ευτυχώς να συμβεί το… μοιραίο.

Ο πιλότος της Red Bull ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 4η θέση ενώ πέμπτος τερμάτισε… Η Formula 1 πάει.. διακοπέςλαβωμένος ο Bottas.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Gasly (Toro Rosso), Magnussen (Haas), Alonso (McLaren), Sainz (Renault) και Grosjean (Haas).

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Χάμιλτον έχει 213 βαθμούς, ο Φέτελ 189 και ακολουθεί ο Ραϊκόνεν με 146.

Στους κατασκευαστές το ντέρμπι της Mercedes με τη Ferrari καλά κρατεί, με τους Γερμανούς να προηγούνται με 10 μόλις βαθμούς διαφορά.

 

 

Οι πιλότοι και οι ομάδες της Formula 1 πάνε… διακοπές καθώς το πρωτάθλημα της Formula 1 θα συνεχιστεί στις 26 Αυγούστου στην πίστα του SPA στο Βέλγιο.