fbpx

Να γιατί δεν πρέπει να περπατάς ξυπόλυτος στα αποδυτήρια

Να γιατί δεν πρέπει να περπατάς ξυπόλυτος στα αποδυτήρια

Αν έχεις τη συνήθεια να περπατάς ξυπόλυτος στα αποδυτήρια, καλό θα είναι να την αλλάξεις πριν είναι αργά.

Αν και στα περισσότερα γυμναστήρια καθαρίζουν με ισχυρά καθαριστικά, ωστόσο ο κίνδυνος παραμονεύει, καθώς είναι αδύνατον να καθαρίζεται συνεχώς ο χώρος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 ειδικοί σου δίνουν 7 tips για να επιλέξεις τη σωστή και καθαρή πρωτεΐνη

 

Ο κίνδυνος λοιπόν που σε απειλεί είναι οι μύκητες στα πόδια που είναι από τις πιο «ύπουλες» λοιμώξεις καθώς αναγνωρίζονται δύσκολα από τον ασθενή και τις περισσότερες φορές απλά περιμένουμε να περάσει μόνη της.

 

 

Όμως οι μυκητιάσεις στα πόδια και τα νύχια δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες — πόσο μάλλον όταν ο μύκητας στα πόδια εμφανίζεται σε ποσοστό άνω του 15% παγκοσμίως!

Αρκετοί άνθρωποι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα πρώτα συμπτώματα του μύκητα των ποδιών και καταλήγουν με βαριές λοιμώξεις και μυκητιάσεις που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

Αν ο μύκητας στα νύχια ή τα πόδια μεγαλώσει και αναπαραχθεί, τότε η ίαση είναι αρκετά χρονοβόρα και θα χρειαστούν ακόμα και έως 6 μήνες για να καταστραφούν εντελώς όλοι οι μύκητες στο πόδι.

 

 

Αυτός είναι και ο λόγος που η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση μιας μυκητίασης, θα σας σώσει χρόνο και επιπλέον δεν θα αφήσει το πόδι σας να καταστραφεί από το πέρασμα του μύκητα.

Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που μολύνουν το δέρμα και τα νύχια. Αναπτύσσονται και αγαπάνε τα ζεστά και υγρά μέρη όπως οι τουαλέτες, τα αποδυτήρια, την πισίνα καθώς και τα αθλητικά σας παπούτσια.

Είναι πολύ πιθανόν να κολλήσετε κάποια μυκητίαση αν δανειστείτε παπούτσια από άλλον ή αν περπατάτε ξυπόλυτοι στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου σας.

Καλό είναι πάντα να παίρνετε τις προφυλάξεις σας για να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθείτε από κάποιον μύκητα.