fbpx

Να γιατί η «καλή» σου μπορεί να σε συγκρίνει με τον πατέρα της!

Να γιατί η «καλή» σου μπορεί να σε συγκρίνει με τον πατέρα της!

Οι γυναίκες ψάχνουν τον πατέρα τους, και οι άντρες τη μάνα τους, αναζητώντας σύντροφο. Δεν είναι απλά μία γενική διαπίστωση. Είναι κάτι που αποδεικνύεται από έρευνες. Ειδικά στις γυναίκες ισχύει κατά κόρον.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 14 σημεία που δείχνουν ότι δέχεσαι bulling από την «καλή» σου

 

Ωστόσο ποιοι είναι οι λόγοι που την ωθούν στο να σε συγκρίνει με τον πατέρα της;

H γιατρός Judith Wright εξηγεί ότι οι γυναίκες διαλέγουν τον σύντροφό τους με βάση τα παιδικά βιώματα που είχαν. Από το πως ανατράφηκε μέχρι ποια χαρακτηριστικά θαύμαζε και τι κουσούρια έβλεπε στον πατέρα της!

 

 

Ακόμη και αν μία γυναίκα είχε κακή σχέση με τον πατέρα της, θα ψάξει να βρει κάποιον που του μοιάζει (εξωτερικά και εσωτερικά), μόνο και μόνο για να διορθωθεί και να εξιλεωθεί με κάποιο τρόπο.

Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με τον εραστή που θα διαλέξει κάποια, καθώς αυτός θα έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον πατέρα της.

Επιβεβαιώνοντας αυτό το μοτίβο, η Τζένιφερ Χάρμαν, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, πρόσθεσε κι άλλα χαρακτηριστικά τα οποία συνδέουν το σύντροφο με τον πατέρα της.

 

 

Η ίδια ανέφερε πως όσες γυναίκες έχουν μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα τους, τότε τείνουν να κάνουν σχέσεις με μεγαλύτερους, ώστε να αναπληρώσουν το κενό.

Παρόμοιο πράγμα συμβαίνει επίσης για όσες έχουν ανατραφεί από τον παππού ή τον πατριό τους.

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, μάλιστα, όσες είχαν πάντα μία στενή και υγιής σχέση με τον πατέρα τους είναι πολύ πιθανό να βρουν τον ιδανικό σύζυγο και να ζήσουν ευτυχισμένες.

Από την άλλη, η Λίντα Νίλσεν, καθηγήτρια ψυχολογίας στο «Wake Forest University »στη Βόρεια Καρολίν επισημαίνει το εξής:

«Η καλή σχέση μεταξύ πατέρα και κόρης έχει ως αποτέλεσμα, να κάνει καλό στην υγεία των γυναικών, οι οποίες κινδυνεύουν λιγότερο από ασθένειες, όπως η κατάθλιψη, η ανορεξία (βλέπε Αντζελίνα Τζολί) και η δυσμορφία του σώματος».