fbpx

Να γιατί να κάνεις καταδύσεις ακόμα και τον χειμώνα!

Να γιατί να κάνεις καταδύσεις ακόμα και τον χειμώνα!

Κατάδυση! Ένα σπορ που πολλοί το μπερδεύουν με το ψαροντούφεκο! Ωστόσο δεν έχει καμιά σχέση το αντίθετο μάλιστα ,οι δύτες δεν κυνηγάνε τα ψάρια απλά θαυμάζουν τις ομορφιές του βυθού εκεί όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα πάντα από κοράλια  σπηλιές αντικείμενα και ναυάγια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι 3 sport που μπορείς να αρχίσεις τον χειμώνα και δεν είναι χειμερινά!

 

Ένας άλλος διαφορετικός κόσμος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένας κόσμος θεαματικός που προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Οι κατάδυση είναι ένα σπορ για όλες τις εποχές του χρόνου αντίθετα με ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος ότι είναι μόνο για το καλοκαίρι.

Απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Ηρεμία  συγκέντρωση ψυχραιμία και αυτοέλεγχο.

 

 

Για τους δύτες είναι χωρίς αμφιβολία ένας υποβρύχιος παράδεισος. Οι ίδιοι λένε ότι δεν  υπάρχουν λέξεις ώστε να μπορεί κανείς  να περιγράψει την αίσθηση κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι καταδύσεις δεν είναι απλά μια δραστηριότητα αλλά από κάποια στιγμή και μετά γίνεται ανάγκη για τον δύτη όπως το τσιγάρο στον  καπνιστή. Είναι ίσως η καλύτερη δραστηριότητα για τον άνθρωπο  είναι το φάρμακο για το άγχος  υποστηρίζουν όσοι ασχολούνται με τις καταδύσεις.

Η θάλασσα έχει έναν μαγικό τρόπο να πνίγει το άγχος σου στο βυθό της  τονίζουν να εξαφανίζει όλες σου τις αρνητικές σκέψεις να ομορφαίνει την μέρα σου  να σε αναζωογονεί και να σου συνεπαίρνει το μυαλό.  Αν δεν ζήσεις την εμπειρία αυτή είναι δύσκολο να καταλάβεις τον ενθουσιασμό αυτών που την έχουν ζήσει αν όμως το τολμήσεις είναι ακόμα πιο δύσκολο να το σταματήσεις.

 

 

«Παρόλο που η πρώτη επαφή με το νερό αρχικά με τρομοκράτησε» αναφέρει ο δύτης Ανδρέας Μακρής σε ανάρτηση του και συνεχίζει «εντούτοις μετά από την συμβουλή μιας πολύ καλής φίλης αλλά και του δασκάλου μου χαλάρωσα. Εμπιστεύτηκα τον εξοπλισμό μου. Ερωτεύτηκα την Θάλασσα ακόμα περισσότερο. Το αίσθημα είναι απερίγραπτο. Η ουδέτερη πλευστότητα που προσφέρει ο εξοπλισμός στον δύτη οδηγεί στην ουσιαστική αιώρηση του. Η εμπειρία μοναδική. Πετάς μέσα στο νερό. Θαυμάζεις ένα κόσμο μυστήριο αλλά και εντυπωσιακό. Κάθε φορά το βίωμα είναι διαφορετικό. Κάθε φορά συναντάς κάτι καινούριο. Κάθε φορά αναζητάς κάτι περισσότερο. Για μένα η καταδύσεις έχουν αλλάξει την ζωή μου. Με έχουν αλλάξει σαν άνθρωπο. Καταδυόμενος νιώθω πως ο χρόνος σταματά. Αναδυόμενος επιστρέφω εκεί που ξεκίνησα».

Για να αρχίσει κάποιος καταδύσεις θα πρέπει φυσικά να γραφτεί σε μια σχόλη καταδύσεων όπου θα μάθει!