fbpx

Να γιατί οι ασκήσεις γιόγκα το πρωί σου δίνουν …άλλη ώθηση

Να γιατί οι ασκήσεις γιόγκα το πρωί σου δίνουν …άλλη ώθηση

Το πρωινό ξύπνημα για όλους μας είναι κάπως περίεργο. Όπως και να έχει χρειάζεται να βρεις το «κλικ» που θα σε ξυπνήσει πραγματικά και θα σε κάνει να μπορείς να αντιμετωπίσεις την ημέρα που ξημέρωσε.

Η γιόγκα αποτελεί τόσο πνευματική, όσο και σωματική άσκηση και γι’ αυτό μας ωφελεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που την χρειαζόμαστε περισσότερο μια συγκεκριμένη ώρα, ανάλογα με το καθημερινό μας πρόγραμμα, τον οργανισμό μας και τον τύπο της προσωπικότητάς μας.

Ένας πρωινός τύπος ίσως χρειάζεται την ευεργετική και κινητήρια δύναμη ορισμένων ασάνων για να ξεκινήσει τη μέρα, ενώ κάποιος που αργεί να ξυπνήσει μπορεί να νιώθει έτοιμος με τη δύση του ηλίου.

Η πολύ πρωινή ώρα, πριν την ανατολή, θεωρείται μια πνευματικά φορτισμένη ώρα της ημέρας στην παράδοση των βεδίκων και γι’ αυτό είναι ιδανική για γιόγκα. Αν προτιμάτε την πρωινή λοιπόν γιόγκα, τότε ο χαιρετισμός στον ήλιο πρέπει να περιλαμβάνεται στις ασκήσεις σας. Αυτές οι άσανες προθερμαίνουν το σώμα σας, τονώνουν και τεντώνουν σωστά τον κορμό σας.

Η συνέπεια είναι επίσης παράγοντας κλειδί στη γιόγκα· είναι ίσως πιο σημαντική και από την ώρα που θα διαλέξετε για να ασκηθείτε. Όσο πιο τακτικά προσπαθείτε να κάνετε τις ίδιες στάσεις, τόσο περισσότερο θα παρατηρήσετε πώς η εξάσκησή τους προκαλεί θετικές αλλαγές στο σώμα και στη ζωή σας. Με τον καιρό, θα έχετε την ικανότητα να κινήστε πιο βαθιά στις στάσεις σας, κάτι που θα σας δυσκολεύει στην αρχή. Αυτό απαιτεί βεβαίως πειθαρχημένη εξάσκηση. Αν έχετε τη δυνατότητα, εξερευνήστε περισσότερα για τις στάσεις και τις δυνατότητές σας, συμμετέχοντας σε μαθήματα. Εξάλλου, η γιόγκα σχετίζεται πολύ με την πνευματική σύνδεση με τους άλλους.

Ένα πρωινό με γιόγκα θα διευκολύνει το ξύπνημά. Με απαλές κινήσεις, αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι. Γι’ αυτό, είναι καλύτερα να κάνετε λίγες επιπλέον στάσεις κόμπρα (Bhujangasana) πριν την πρώτη στάση chaturanga και λίγες διατάσεις προς τα μπροστά στην αρχή.