fbpx

Ντύσου κατάλληλα, μοδάτα αλλά και υγιεινά στη προπόνηση

Ντύσου κατάλληλα, μοδάτα αλλά και υγιεινά στη προπόνηση

Πάμε για προπόνηση είτε στο γυμναστήριο είτε σε κάποιο άλλο αθλητικό χώρο είτε ακόμα στο δρόμο και φοράμε τα παλιότερα των υποδημάτων και των ρούχων μας. Τότε κάνουμε λάθος αφού αρχικά τα ρούχα της προπόνησης θα πρέπει να είναι απορροφητικά και να αφήνουν το σώμα να αναπνέει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι στιλιστικοί κανόνες που δεν πρέπει να παραβείς ότι και …λέει η μόδα

 

Δεν είναι τόσο θέμα μόδας  όσο θέμα ανάγκης. Από τα παπούτσια που είναι το σημαντικότερο και απαραίτητο αξεσουάρ  μέχρι και τη μπλούζα ή το φούτερ.

 

 

Αρχικά θα πρέπει να επιλέξουμε τα ρούχα και τα παπούτσια ανάλογα με το είδος του αθλήματος ή απλά της προπόνησης που θα κάνουμε. Είναι καλό να φοράμε ρούχα και είδη αθλητικά που έχουν δημιουργηθεί με κριτήριο τις ανάγκες της κάθε είδους άθλησης αλλά και τις συνθήκες του χώρου που θα γυμναστούμε. Επομένως είναι καλό όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς με κάποιο σπορ να φροντίσεις ώστε να προμηθευτείς τα ανάλογα αξεσουάρ και είδη ένδυσης.

 

 

Θα πρέπει να προτιμούνται τα υφάσματα που απορροφούν τον ιδρώτα και τον απομακρύνουν από το δέρμα επιλέγοντας ελαφριά βαμβακερά και χαλαρά ρούχα. Προτιμήσετε μαύρα ελαστικά ρούχα του τύπου dry fit που έχουν πολλά πλεονεκτήματα αφού βοηθούν το σώμα μας να αναπνεύσει δε το ζεσταίνουν το αγκαλιάζουν απαλά  συγκρατούν τον ιδρώτα και φυσικά πλένονται και στεγνώνουν εύκολα.

Το γυμναστήριο ή ο χώρος άθλησης δεν είναι πασαρέλα μόδας. Ωστόσο είναι καλό να ντύνεσαι σωστά και προσεγμένα. Για παράδειγμα μπορεί να σου αρέσει να φοράς κολάν  αλλά το σώμα σου να μην είναι ακόμα έτοιμο να το δεχθεί. Ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη του σπιτιού σου και μετά ξεκίνα για το γυμναστήριο.

 

 

Τα ρούχα της προπόνησης είναι χρηστικά όπως φυσικά και τα παπούτσια και δεν έχουν να κάνουν με επίδειξη. Ένα μπλουζάκι  με σχισμένα μανίκια μέχρι τη μέση που αφήνει το σώμα σχεδόν γυμνό δεν εξυπηρετεί αφού δεν απορροφά τον ιδρώτα. Ακόμα και το καλύτερο σώμα να έχεις είναι άσκοπο να φορέσεις κάτι τέτοιο.