fbpx

Ο τρόπος που αφήνεις τις τρίχες στο πρόσωπο σου δείχνει… πολλά για σένα!

Ο τρόπος που αφήνεις τις τρίχες στο πρόσωπο σου δείχνει… πολλά για σένα!

Ό,τι και να λέμε, η πρώτη εντύπωση είναι κάτι που μένει. Επομένως, ας το παραδεχτούμε, οι τρίχες στα πρόσωπα των ανδρών λένε πολλά για αυτούς!

Όπως λέει λοιπόν ένας ειδικός στα γένια, ο Άλαν Πέτερκιν, που είναι ειδικός στην περιποίηση προσώπου για την Dove Men+Care και συγγραφέας, οι τρίχες του προσώπου σου δείχνουν τον χαρακτήρα σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δώσε τη σημασία που πρέπει στο μαλλί σου με 5 απλά tips

 

Ο Πέτερκιν παραδέχεται ότι στο παρελθόν οι τρίχες στο πρόσωπο ενός άνδρα έδειχναν πολλά για τον ίδιο. «Μπορούσες να “διαβάσεις” τις πολιτικές απόψεις του, τη θρησκεία του και την τάξη του. Αλλά στα τέλη του 20ου αιώνα και στα μέσα του 21ου δεν μπορείς πραγματικά να ξέρεις τι σημαίνουν εάν δεν ρωτήσεις τον ίδιο τον άνδρα,» εξηγεί. «Όλοι δίνουμε ερμηνείες στα μούσια και τα μουστάκια, αλλά ίσως να μην συνάδουν με το ποιος είναι αυτός ο άνδρας.»

Δες τι γίνεται:

 

  • Μούσι σε όλο το πρόσωπο

Το μούσι ενός «μεγαλύτερου» άνδρα. «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν από το μούσι με τους μελετητές και τους ακαδημαϊκούς», λέει ο Πέτερκιν. «Έχουν επίσης θρησκευτικούς συσχετισμούς (σκεφτείτε τον Μωυσή ή τον Ιησού). Αυτό το μούσι έχει λοιπόν τεράστιο ιστορικό υπόβαθρο. Πρόκειται για ένα παλιομοδίτικο στυλ, αλλά βλέπουμε σίγουρα και νέους άνδρες να το υιοθετούν σήμερα.»

 

 

  • Μουσάκι γύρω από το στόμα (goatee)

Ένας άνδρας που είναι κολλημένος στο παρελθόν. «Αυτό το στυλ ήταν μεγάλη τάση στα μέσα του 1990. Τότε έκανες κάποιου είδους δήλωση με αυτό, αλλά τώρα έχει ξεπεραστεί. Όπως μου είπε και κάποιος από τον οποίο πήρα συνέντευξη “Εάν ο μπαμπάς σου και ο οδοντίατρός σου έχουν ακόμη goatees, τότε ήρθε η ώρα να το αλλάξεις.”»

 

  • Οι έντονες φαβορίτες

Ένας άνδρας που του αρέσει να κάνει πλάκα και να διασκεδάζει. «Όλοι σκέφτονται τον Έλβις μόλις το δουν. Πιστεύω ότι οι φοιτητές και οι χίπστερς είναι αυτοί που πειραματίζονται περισσότερο. Είναι μία παιχνιδιάρικη εμφάνιση.»

 

 

  • Το μούσι με έμφαση στο πηγούνι (chinstrap)

Ένας άνδρας που κάνει μια θλιβερή προσπάθεια για να τον προσέξουν. «Είναι για τον άνδρα που του αρέσει να ξεπερνά τα όρια και θέλει να τον ρωτάνε για τις τρίχες στο πρόσωπό του.»

 

  • Μουστάκι

Ένας άνδρας που είναι κάπως φαντασμένος. «Είναι ένα στυλ που έχει κατά καιρούς συνδεθεί με διάφορα αρνητικά στοιχεία, αλλά πλέον πολλά από αυτά έχουν ξεπεραστεί λόγω φιλανθρωπικών κινημάτων όπως το Movember. Πιστεύω ότι οι νέοι άνδρες που το έχουν διαθέτουν αρκετή αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να πιστεύουν ό,τι μπορεί ο καθένας να το δει όπως θέλει και να μην τους νοιάζει.»

 

  • Το μουστάκι – πέταλο αλόγου

Ένας άνδρας που είναι επαναστάτης. «Έχει συνδεθεί με αυτούς που οδηγούν μηχανή ή με τους παλαιστές. Ή κάθε φορά που κάποιος διάσημος το υιοθετεί, όπως ο Χαλκ Χόγκαν, τότε συνδέεται άμεσα μαζί του.»

 

 

  • Το μουστάκι με τα «χερούλια» (handlebar mustache)

Ένας άνδρας με ευχάριστη προσωπικότητα. «Φέρνουμε στο μυαλό μας τους κυρίους από τον Νότο, τα παραδοσιακά κουρεία και τον παίκτη του μπέιζμπολ, Ρόλι Φίνγκερς… δίνει μία ευχάριστη παλιομοδίτικη αίσθηση.»

 

  • Λίγες τρίχες κάτω από τα χείλη

Ένας άνδρας που είναι λίγο εκτός τόπου και χρόνου. «Και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, οι άνδρες ειδικά στην Αμερική ήταν τελείως ξυρισμένοι. Σε κάθε δεκαετία, υπήρχε και μία μικρή ποσότητα από τρίχες στα πρόσωπά τους. Το ’50, οι μπίτνικ είχαν αυτό το είδος τριχοφυΐας, και στη συνέχεια το υιοθέτησαν οι χίπηδες το ’60.»

 

  • Μούσι με έντονες φαβορίτες, χωρίς τρίχες στο πηγούνι (mutton chops)

Ένας κύριος με μεγάλη καρδιά. «Μου έρχεται στο μυαλό ένας Βικτοριανός κύριος με μονόκλ ή τον στρατηγό του Βορρά με την ονομασία “Burnside”. Είναι ένα πολύ Βικτοριανό στυλ.»

 

 

  • Τελείως ξυρισμένος

Ένας άνδρας που είναι αρκετά «preppy». «Πιστεύω ότι οι νέοι άνδρες εναλάσσονται ανάμεσα στο να έχουν τρίχες στο πρόσωπό τους και στο να μην έχουν καθόλου. Σήμερα είναι περισσότερο ελεύθεροι να το κάνουν αυτό από ότι παλαιότερα. Και προβλέπω ότι επιστρέφουμε σε αυτό το “Mad Men”, καθαρό και ξυρισμένο look.»