fbpx

Ο Hamilton το πήρε και πάλι …αλλά μη …βαράτε τον Vettel!

Ο Hamilton το πήρε και πάλι …αλλά μη …βαράτε τον Vettel!

Ο Hamilton είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής της Suzuka αλλά και ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής. Μόνο αν …πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας, όπως φοβόταν οι Γαλάτες, θα αλλάξει αυτό το αποτέλεσμα.

Από την άλλη οι φίλοι της Ferrari είναι όχι μόνο απογοητευμένοι με τη νέα αποτυχία, αλλά πλέον καταφέρονται διαδυκτιακά κατά του πιλότου, του Vettel, θεωρώντας τον υπαίτιο για τη νέα αποτυχία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το ακριβότερο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο – Κατασκευάστηκαν 3, πουλήθηκαν 2!

 

Ο Γερμανός της Ferrari μπορεί να έχει ευθύνη –και έχει- όμως σίγουρα δεν είναι όλη δικιά του. Μάλιστα το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί είναι το ελάχιστο σε σχέση με όσα λάθη έχει κάνει η ομάδα, που αν μη τι άλλο βρίσκεται σε δεινή θέση ειδικά μετά τον χαμό του Μαρκιόνε.

 

 

Όπως και να έχει, μπορεί η Ferrari αγωνιστικά να μην ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όμως τα τελευταία χρόνια βγαίνει πρώτη στα έσοδα, ακόμα και από την πρωταθλήτρια Mercedes. Αυτό όμως δε νοιάζει τους φίλους της Ferrari που θέλουν να δούνε το κόκκινο στο πρώτο σκαλί του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Όμως γι αυτό σίγουρα δεν φταίει μόνο ο Vettel . Μάλιστα ο Γερμανός έχει τη λιγότερη ευθύνη. Αν γυρίσει κανείς πίσω και δει τα λάθη της ομάδας, τα λάθη στη τακτική τότε θα το κατανοήσει. Αν προστεθούν και τα λάθη που κάνει ο κάθε αθλητής, τότε έρχεται η μεγαλειώδης αποτυχία.

Η Ferrari δεν παύει να είναι η μεγάλη ομάδα της F1 και η πιο ιστορική και σίγουρα οι φίλοι και οπαδοί της θα έχουν την υπομονή να τη δούνε να ανακάμπτει.

Όπως και να έχει για ακόμα μια χρονιά η Mecedes φαίνεται -εκτός τραγικού απροόπτου- ότι θα κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Το τετ-α-κε του Vettel έσβησε και την τελευταία ελπίδα του Γερμανού της Ferrari να έχει έστω και λίγες ελπίδες να ανατρέψει τη βαθμολογία.

 

 

Έτσι ο Hamilton με τη νίκη του στο γκραν πρι της Ιαπωνίας ουσιαστικά είναι ο πρωταθλητής του 2018.

Ο αγώνας που έγινε στη Suzuka και ήταν ο 17ος αγώνας της χρονιάς στη F1 και δεν είχε ιδιαίτερο θέαμα.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes, ο οποίος έφτασε τις εννέα νίκες φέτος και τις 71 στην καριέρα του, άφησε στην δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του Bottas ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Verstapen με Red Bull.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Vettel περιορίστηκε στην έκτη θέση, καθώς η επαφή που είχε με τον Verstapen έπληξε σημαντικά τις ελπίδες του για κάτι καλό στο σημερινό γκραν πρι.

 

Ο Γερμανός ξεκίνησε από την όγδοη θέση, αλλά η πολύ καλή εκκίνησή του τον «ανέβασε» στην τέταρτη, ωστόσο η επαφή που είχε με τη Red Bull του Φερστάπεν, όταν προσπάθησε να τον προσπεράσει στη στροφή “Spoon”, τον «έριξε» στην 19η θέση της κατάταξης.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Hamilton αύξησε στους 67 βαθμούς (331 έναντι 264) το προβάδισμά του στην κατάταξη των οδηγών έναντι του Vettel, ενώ απομένουν τέσσερα γκραν πρι για το τέλος της σεζόν.