fbpx

Πόσο ασφαλής είναι ο Marquez στην πρώτη θέση; – Τι έδειξε ο αγώνας της Βαρκελώνης!

Πόσο ασφαλής είναι ο Marquez στην πρώτη θέση; – Τι έδειξε ο αγώνας της Βαρκελώνης!

O Marc Marquez απολαμβάνει της πρωτοπορίας του πρωταθλήματος με μια διαφορά μόλις 27 βαθμών από τον Valedino Rossi και 49 βαθμών από τους Lorenzo και Dovizioso που βρίσκονται στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα και δύσκολα θα πούνε ότι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 8 τύποι φίλων που πρέπει να έχει κάθε άντρας

 

Ανάμεσα τους άλλοι τέσσερις οδηγοί και όλοι μαζί κυνηγάνε τον πρώτο Marquez που δείχνει να έχει «μαζευτεί» σε τακτική διατήρησης της πρωτοπορίας κάτι που φαίνεται φυσικό.

Αυτή τη στιγμή ενώ έχει ολοκληρωθεί το 1/3 του πρωταθλήματος αρχίζουν πολλοί να αναρωτιούνται αν ο Marquez θα πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Η απάντηση είναι βέβαια ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς, αφού το πρωτάθλημα του MotoGP έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι παίζεται μέχρι το τελευταίο …μέτρο της τελευταίας μέρας.

Ωστόσο ο αγώνας της Βαρκελώνης έδειξε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Μια σημαντική διαφορά είναι η επιστροφή του Lorenzo που φαίνεται ότι ξύπνησε για τα καλά μετά από τον λήθαργο μερικών χρόνων. Ο Ισπανός δεν άφησε περιθώρια τόσο στον Marquez όσο και στον Rossi να τον απειλήσουν και κατέκτησε επάξια τον αγώνα της Βαρκελώνης.

Όπως φάνηκε από τους δύο τελευταίους αγώνες ο Lorenzo αν και είναι σχετικά μακριά από τον πρώτο Marquez δείχνει ότι έχει μεγάλη όρεξη να διεκδικήσει τον τίτλο. Ίδια όρεξη με περισσότερες όμως πιθανότητες φαίνεται ότι έχει ο Rossi που και εκείνος δεν άφησε ούτε έναν να τον απειλήσει στη κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι φέτος ο Rossi φαίνεται να τα έχει βρει με την Μ1 του, αντίθετα από τον Vinalles που είναι στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Ο Rossi με την τρίτη θέση της Βαρκελώνης πέρασε στη δεύτερη θέση και απέχει μόνο 27 βαθμούς από τη κορυφή (οι βαθμοί που παίρνει ο πρώτος του κάθε αγώνα είναι 25) δείχνοντας ιδιαίτερα απειλητικός για τον Marquez.

Όσο για τον Marquez αρκέστηκε σε έναν αγώνα τακτικής ώστε να συγκεντρώσει βαθμούς και να παραμείνει στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Όμως παρά τους 115 βαθμούς η πρωτοπορία του είναι εύθραυστη αφού υπολείπονται ακόμα τα 2/3 του πρωταθλήματος.

Όπως φαίνεται λοιπόν και το φετινό πρωτάθλημα θα έχεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως πολλές ανακατατάξεις μέχρι το τέλος.

Ας δούμε όμως τι έγινε στον αγώνα της Βαρκελώνης που είχε πολλές πτώσεις και μόλις τους 14 οδηγούς της κατηγορίας να τερματίζουν.

Για τον Lorenzo και για τον Rossi ο συνδυασμός ελαστικών μαλακό-μαλακό  τους βγήκε πολύ όμορφα. Ο Lorenzo πανηγύρισε τη νίκη χωρίς ν’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, όπως και ο Rossi που εκκίνησε έβδομος και πήρε την τρίτη θέση. Αντίθετα ο Marc Marquez που έβαλε τα σκληρά ελαστικά μπροστά-πίσω δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Lorenzo και γρήγορα κατάλαβε ότι δεν είχε το ρυθμό για ν’ απειλήσει τον συμπατριώτη του και συμβιβάστηκε με τους 20 πολύτιμους βαθμούς.

Αυτή η δεύτερη θέση, σε συνδυασμό με το λάθος του Andrea Dovizioso, που έπεσε για τρίτο Αγώνα στα 4 τελευταία GP, αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Μετά την πτώση του Dovi, ο Rossi – που είχε παρόμοιο ρυθμό με τον συμπατριώτη του από το ξεκίνημα – πήρε την τρίτη θέση και δεν την έχασε μέχρι τέλους. Έτσι πρόσθεσε άλλους 16 βαθμούς στο ενεργητικό του και έμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 27 πλέον βαθμούς πίσω από τον Marquez.

Ο Crutchlow φόρεσε το μεσαίο ελαστικό μπροστά και το μαλακό πίσω, τελείως διαφορετικές επιλογές σε σχέση με τον Marc. Ήταν αυτά όμως δούλευαν καλύτερα με τη μοτοσυκλέτα του και το έδειξε προς το τέλος, όταν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Pedrosa και να πάρει την 4η θέση.