fbpx

Το …κοκκαλάκι της νυχτερίδας που δεν έχει Vettel και οι πρωτιές του Hamilton

Το …κοκκαλάκι της νυχτερίδας που δεν έχει Vettel και οι πρωτιές του Hamilton

Για ακόμα μια φορά οι συζητήσεις για το πρωτάθλημα της F1 άναψαν μετά τον αγώνα της Γαλλίας και την εξέλιξη του. Το θέμα φυσικά ήταν ποιος από τους δύο μονομάχους είναι καλύτερος οδηγός, ο Vettel ή ο Hamilton και φυσικά ποιος αξίζει να κερδίσει το πρωτάθλημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο ασφαλής είναι ο Marquez στην πρώτη θέση; – Τι έδειξε ο αγώνας της Βαρκελώνης!

 

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο είναι μεγάλοι οδηγοί, όμως ο ένας μάλλον δεν έχει το λεγόμενο «κοκκαλάκι της νυχτερίδας» και αυτός αποδεικνύεται ότι είναι ο Vettel, αφού για ακόμα μια φορά και ενώ ήταν πρώτος στη γενική βαθμολογία και σε καλή θέση στην εκκίνηση, αναγκάστηκε από τα πρώτα κιόλας μέτρα να βγει «εκτός» πρωτιάς μετά την επαφή με τον Bottas.

Για ακόμα μια φορά η ατυχία χτύπησε τον Vettel. Ο οδηγός της Ferrari αναγκάστηκε να μπει στα pits για να επισκευάσει τις ζημιές μετά από την επαφή του μονοθεσίου με εκείνο του Bottas.

Έτσι ο «αιώνιος» αντίπαλος του Hamilton αγωνίστηκε άνετος εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την pol κερδίζοντας τον αγώνα χωρίς να έχει τον «ενοχλητικό» Vettel πίσω ή μπροστά του.

Όμως γεγονός είναι η 65η νίκη του Hamilton στη Γαλλία τον έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ελάχιστους βαθμούς μπροστά από τον Γερμανό της Ferrari.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ξεκίνησε από την πρώτη θέση, παρέμεινε σε αυτή και όπως φάνηκε κανένας αντίπαλός του δεν έδειξε ικανός να τον απειλήσει.

Τα πρώτα μέτρα του αγώνα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του. Ήταν τότε που έγινε η επαφή του Bottas με τον Vettel με αποτέλεσμα ο Vettel να αναγκαστεί να μπει στα pits και να χάσει πολύτιμο έδαφος

Ο Vettel αποδεικνύοντας την οδηγική του ικανότητα κατάφερε να τερματίσει πέμπτος και να μειώσει την ψαλίδα του χασίματος βαθμών από τον Hamilton.

Γενικά ο αγώνας είχε πολύ θέαμα από τις συνεχείς προσπεράσεις που έφεραν, τον μεν Vettel στις πρώτες θέσεις και τον δε Bottas, να μάχεται να μπει στην 8άδα, ειδικά μετά την καθυστέρηση που είχε (σχεδόν 5 δευτ.) κατά τη διάρκεια του πιτ στοπ, 12 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

O Ricciardo έχασε την 3η θέση από τον Raikkonen στους τελευταίους γύρους.

Κερδισμένος σε κάθε περίπτωση ήταν ο Max Verstappen που κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου με μονοθέσιο της Red Bull.

Τον Ολλανδό δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ο ομόσταυλός του Daniel Ricciardo ο οποίος μετά το πιτ στοπ αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του και έχασε την τρίτη θέση από τον Kimi Raikkonen μόλις πέντε γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Πιο πίσω τερμάτισαν οι Magnussen και Bottas ενώ ο Sainz που πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα έχασε την 6η θέση μόλις στον 50ο γύρο (από τους 53). Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hulkenberg και Leclerc με Renault και Sauber αντίστοιχα.

H συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί χωρίς… διακοπή στην Αυστρία την Κυριακή 1η Ιουλίου.