fbpx

Όλοι αγαπάμε τη μαμά μας… όμως υπάρχουν 3 τύποι super μαμάκηδων

Όλοι αγαπάμε τη μαμά μας… όμως υπάρχουν 3 τύποι super μαμάκηδων

Ο άντρας ο μαμάκιας είναι ο άνθρωπος που για να αποφεύγει τις ευθύνες και τα ρίσκα. Τώρα το πώς εκφράζεται αυτό εξαρτάται (βλέπε κατηγορίες παρακάτω) αλλά γενικά είναι ο άνθρωπος που με διάφορες δικαιολογίες…δεν παίρνει την κατάσταση και τη ζωή από τα κέρατα σε όλα τα μέτωπα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν κλαίς ενώ βλέπεις μία ταινία, μάθε τι είναι αυτό που σε κάνει ξεχωριστό!

 

Ετούτη η κατηγορία αντρών έχει δυσανάλογη εμφάνιση σε χώρες όπου οι μανούλες δεν μεγαλώνουν αγόρια αλλά πριγκηπουλίνους .Μόλις τελειώσουν με το στάδιο του πριγκηπουλίνου συνεχίζουν με το στάδιο του κόκκορα όπου όλες οι γυναίκες πάνε να τον τυλίξουν. Ετούτες οι Μανούλες με μεγάλη αυταπάρνηση γίνονται χαλί για να πατήσει ο γιόκας και του μαθαίνουν ένα πολύ σημαντικό μάθημα: Ότι ο Άντρακλας δεν έχει ούτε μία ευθύνη και πάντα θα υπάρχει μία γυναίκα να τα κάνει όλα γι αυτούς.

 

 

  1. Ο ταπεράκιας

Ετούτος είναι ο κλασσικότερος, Ελληνικότερος και ευκολότερος στον εντοπισμό Μαμάκιας. Ο χαρακτηρισμός “Ταπεράκιας” προέρχεται φυσικά από τα θρυλικά τάπερ της Μανούλας του με το φαγάκι.

Συνήθως ή θα μένει με τη Μανούλα (ανεξαρτήτου ηλικίας και συνθηκών) ή θα πηγαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στη Μανούλα για πλύσιμο/σιδέρωμα και ταπεράκια με φαί για όλη την εβδομάδα.

Προειδοποιητικά σημάδια είναι σαφώς τα τάπερ στην κουζίνα, το άδειο ψυγείο και μια ντάνα καλοσιδερωμένα πουκάμισα κρεμασμένα στο πόμολο της πόρτας.

 

 

  1. Το λεβεντόπαιδο Αρίστος

Εδώ έχουμε μια πιο δύσκολη κατηγορία. Ο χαρακτηρισμός “Λεβεντόπαιδο Αρίστος” προέρχεται σαφώς από το ότι ετούτος ο Άντρας ο Μαμάκιας θέλει να είναι το καλό παιδί και θα αποφύγει πάση θυσία τη σύγκρουση.Με Λεβεντόπαιδα Αρίστους μπορείς να χάσεις ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ από τη ζωή σου διότι δεν ξέρουν το “όχι”. Ξέρουν το “αγάπη μου θα δούμε”Διότι το Λεβεντόπαιδο Αρίστος ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ. Δε θέλει να σε απορρίψει, να τσακωθείτε, να σε πληγώσει, να φωνάξεις, γενικώς έχει μια αλλεργία σε οποιαδήποτε σύγκρουση. Το αποτέλεσμα είναι ότι ξεφτιλίζει κάθε κατάσταση και γίνεται ψεύτης και ανακριβής. Προειδοποιητικά σημάδια είναι ατάκες όπως “πάμε όπου θες εσύ”, “βέβαια κι εγώ κάνω όνειρα για μας αλλά ας το πάρουμε σιγά-σιγά”, “δεν είναι ότι δε σε αγαπάω αλλά”.

 

 

  1. Ο ..μεταξάς

Εδώ πέφτουμε στην πιο δύσκολη περίπτωση. Ο Άντρας ο Μαμάκιας – Μεταξάς (εκ του διάσημου “όχι”) ΑΡΝΕΙΤΑΙ ότι είναι Μαμάκιας. Είναι η πιο επικίνδυνη κατηγορία διότι μέσα στην άρνηση του θεωρεί τον Μαμακισμό του ανεξαρτησία και ωριμότητα. Γενικώς καήκατε. Έχει μια τάση να κάθεται και να αραδιάζει θεωρίες για το πόσο ανεξάρτητος είναι, πώς τα έκανε όλα μόνος του, πώς δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, πώς ξέρει πολύ καλά τί θέλει, αλλά όταν ερχόμαστε στο δια ταύτα πάντα κάτι λείπει, κάπου δεν αποφασίζει, δεν δεσμεύεται, όλα θα γίνουν με τους δικούς του όρους γιατί μόνο οι δικοί του όροι έχουν σημασία. Είναι ο πιο κακομαθημένος από όλους γιατί δεν έχει μάθει να λαμβάνει υπ όψιν του τα θέλω των ανθρώπων γύρω του είπαμε;