fbpx

#02112018

#02112018

  • Δεν είναι δυνατή η τοπική απώλεια λίπους. Επομένως, δε χρειάζεται να γίνονται χιλιάδες κοιλιακοί καθημερινά. Αν ήταν δυνατή η τοπική απώλεια λίπους, θα ήταν τότε δυνατή και η τοπική κατά προτίμηση αποθήκευση λίπους, πράγμα που δε γίνεται φυσικά. Οι αποθήκες λίπους είναι γενετικά καθορισμένες και συνήθως είναι στην κοιλιά για τους άνδρες και στους μηρούς για τις γυναίκες.
  • Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ένταση, αλλά λίγοι γνωρίζουν για πυκνότητα, η οποία απλά σημαίνει να εκτελούμε περισσότερο έργο σε λιγότερο χρόνο. Για να σπάσετε ένα πλατώ, μπορείτε να αυξήσετε την «πυκνότητα», μειώνοντας το διάστημα ξεκούρασης μεταξύ των σετ της προπόνησης σας με βάρη. Για να επιταχύνεται την απώλεια λίπους, μειώστε το σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, 45 δευτερόλεπτα και στο τέλος γύρω στα 20-30 δευτερόλεπτα μεταξύ των σετ. Πειραματιστείτε με κυκλική προπόνηση, όπου θα εκτελείτε τρεις, τέσσερις ή περισσότερες ασκήσεις στη σειρά χωρίς ξεκούραση. Χρησιμοποιείστε περισσότερο σούπερ σετ όπως δικέφαλα ακολουθούμενα αμέσως με τρικέφαλα, τετρακέφαλους με μηριαίους ή στήθος με πλάτη. Κάντε κοιλιακούς και γάμπες μεταξύ άλλων ασκήσεων αντί για ξεκούραση Πάρτε το σφυγμό σας και αναπνέετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης δύναμης και συνεχίστε!
  • Το εργάσιμο πενθήμερο είναι πολύ πιεσμένο για όλους. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχετε ολοκληρώσει την προπόνηση στο γυμναστήριο, επειδή σας τηλεφώνησαν από τη δουλειά ή δεν προλάβατε. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τρεις μέρες προπόνηση την εβδομάδα είναι αρκετές, ενώ οι πέντε δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν λοιπόν δεν προλαβαίνετε να συμπληρώσετε τις πέντε μέρες προπόνησης την εβδομάδα, ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το σαββατοκύριακο!
  • Το σώμα πρέπει να ξυπνήσει και έτσι με αυτή την αυτόματη, ασυναίσθητη κίνηση με το τέντωμα δηλαδή ενεργοποιούμε του μυς μας, ανοίγουμε τους πνεύμονές μας και βάζουμε μπρος το κυκλοφορικό μας σύστημα. Το αίμα διοχετεύει στο σώμα περισσότερο οξυγόνο, ενώ ταυτόχρονα αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες που έχουν συσσωρεύει τη νύχτα. Επιπλέον, ο εγκέφαλος πληροφορείται ότι πρέπει να βγει από την κατάσταση του ύπνου και να μεταβεί σε αυτή της αφύπνισης.