fbpx

#05122018

#05122018

  • Παρόλο που το σώμα έχει σκάσει από το φαγητό και το στομάχι σου πιέζεται να αναπνεύσει, η ψυχή σου παραμένει κενή. Κοιτάς τα βλέμματα των ανθρώπων γύρω σου και νιώθεις περηφάνια. Όμορφoς, περιποιημένος, δυναμικός, γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ετοιμοπόλεμος, γεμάτος θάρρος και τόλμη, ικανός να μπεις σε όποια μάχη προκύψει, και να παλέψεις με τα πιο άγρια θηρία. Επιτυχημένος, φαινομενικά σκληρος και αδίστακτος. Έτσι σε βλέπουν οι άλλοι και έτσι θέλεις να σε βλέπουν…
  • Οι άνθρωποι αισθάνονται τα ίδια συναισθήματα που νιώθουν όταν είναι ξύπνιοι – φόβος χαρά αμφιθυμία λέει ο MichaelGrandner διευθυντής έρευνας ύπνου και υγείας στο Πανεπιστήμιο Αριζόνα.
  • Τα όνειρα που έχεις ακριβώς πριν ξυπνήσεις είναι πιο ζοφερά από αυτά που εμφανίζονται νωρίτερα τη νύχτα βρίσκει πρόσφατη μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν κοιμηθείς τα όνειρά σου βοηθούν το μυαλό σου να αποσυμπιέσει την ημέρα και να την κατανοήσεις  λέει ο Gardner. Αλλά αργότερα το μυαλό σου είναι ελεύθερο να περιπλανηθεί σύμφωνα με την έρευνα. Και αυτό συμβαίνει όταν τα πράγματα γίνονται παράξενα – μετατρέπεσαι σε γίγαντα είσαι σταρ του Χόλιγουντ ή ο άνθρωπος που θα σώσει τον κόσμο.
  • Αν έχεις δυσάρεστη ανάσα το πρωί, μάλλον σημαίνει ότι ροχαλίζεις ή κοιμάσαι με το στόμα ανοιχτό. Αν έχεις ξηροστομία, αυτό τυπικά μειώνει τη ροή του σάλιου στο στόμα. Το σάλιο είναι υπεύθυνο για την προστασία των δοντιών και των ούλων από μολύνσεις των βακτηρίων. Σε γενικές γραμμές, η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να είναι σύμπτωμα ποικίλων ιατρικών καταστάσεων, όπως οι πνευμονικές μολύνσεις, η βρογχίτιδα και η γαστρική παλινδρόμηση.
  • Το ευρύ, προτεταμένο ανδρικό στέρνο συμβολίζει υπεροχή, δύναμη και σεβασμό. Η ανάπτυξη των θωρακικών μυών με τις κατάλληλες ασκήσεις στήθους μπορεί να τονίσει αυτό το χαρακτηριστικό, ακόμη και σε άνδρες οι οποίοι δεν είναι προικισμένοι σκελετικά. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία αναφέρουν: το στήθος σου θα πρέπει να είναι ακριβώς το διπλάσιο της περιφέρειας ενός από τους δυο μηρούς σου. Και κάθε ένας από τους μηρούς σου θα πρέπει να είναι 1,75 φορές μεγαλύτερος από το αντίστοιχο γόνατο.