fbpx

#07112018

#07112018

  • Χρόνος πάντα υπάρχει αν θέλεις να τον βρεις και η λύση στο πρόβλημα σου είναι να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα και να προσθέσεις στην ημέρα σου μισή ώρα αεροβική. Μετά το πρωινό ξύπνημα και πριν από φας πρωινό, φύγε για τρέξιμο 30 λεπτών. Άρχισε με γρήγορο περπάτημα και αύξανε ρυθμό, για να «ξυπνήσει» ο οργανισμός. Τρέξε με το ρολόι μια απόσταση 30 λεπτών και στο τέλος κάνε πέντε λεπτά διατάσεις.
  • Αν σου είπαν ότι στο γυμναστήριο πρέπει να σηκώνεις «πολλά κιλά και όσο το δυνατό περισσότερα» τότε σίγουρα σε έχουν συμβουλέψει λανθασμένα, αφού τα «πολλά κιλά» είναι κάτι σχετικό που εξαρτάται από την προπόνηση!
  • Απέφυγε ότι λεκιάζει. Και όπως λένε οι οδοντίατροι ότι αφήνει λεκέ στην μπλούζα αφήνει και το στίγμα του στα δόντια. Αποφύγετε λοιπόν το κόκκινο κρασί»,» τα σκούρα ποτά»,» το μαύρο τσάι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι μπαλσάμικο και τα σκύρα φρούτα όπως τα μούρα
  • Το γεγονός ότι το τρέξιμο δρα και ως ψυχοθεραπεία, δεν είναι κάτι καινούριο για όσους τρέχουν. Μελέτες, ωστόσο, που έγιναν επιβεβαιώνουν το γεγονός. Η σωματική άσκηση αποτελεί -για μερικούς ανθρώπους τουλάχιστον- μια αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης, ενώ λειτουργεί ακόμη και προληπτικά, σύμφωνα με τρεις νέες επιστημονικές έρευνες.
  • Οισοφάγος, στομάχι, παχύ έντερο, πάγκρεας, συκώτι – το πεπτικό σου σύστημα περιλαμβάνει όλα αυτά, οπότε ίσως δεν είναι περίεργο ότι τα συμπτώματα των προβλημάτων της γαστρεντερίτιδας μπορούν να περιλαμβάνουν όλο το φάσμα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν εμφανίζονται με τρόπους που δεν περιμένεις, ίσως να μην συνειδητοποιήσεις αμέσως ότι μία επίσκεψη στον γαστρεντερολόγο είναι απαραίτητη.