fbpx

#08082018

#08082018

  • Γνωριστήκατε ένα ζεστό δειλινό το Ιουνίου και αμέσως η χημεία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής (μάλλον μόνο από την μεριά σου). Τα ήπιατε, τα είπατε και μεταξύ του πού έχει μεγαλώσει και με τι ασχολείται, ήρθε και η αποκάλυψη για τις καλοκαιρινές της διακοπές: «Δεν έχω κανονίσει κάτι και μάλλον δεν πρόκειται κιόλας», είπε με τα χειλάκια ζαρωμένα και το θλιμμένο βλέμμα κουταβιού. Άχου τη! Διακοπές ήθελε, διακοπές βρήκε, γιατί φυσικά την πρώτη εβδομάδα γνωριμίας, και έπειτα από δύο ραντεβού, σου είπε για εκείνο το καταπληκτικό ξενοδοχείο στην Ύδρα που θα ήθελε να πάει… κι εσύ φυσικά ψήθηκες! Αχ κατακαημένε.
  • Τρώγοντας πάρα πολύ γρήγορα συχνά οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής, καθώς ο εγκέφαλος δεν έχει το χρόνο που χρειάζεται για να λάβει τα σήματα πληρότητας. Επιπλέον, αν τρώτε αργά, συνήθως θα καταναλώσετε και λιγότερη τροφή συνολικά. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του επιπέδου των ορμονών που μειώνουν το αίσθημα της πείνας.
  • Πότε αλλάξατε για τελευταία φορά γυαλιά ηλίου; Αν η απάντησή σας σε αυτό το ερώτημα είναι «πάνε χρόνια, που να θυμάμαι τώρα…» είναι πιθανό ότι τα μάτια σας κινδυνεύουν.
  • Αν καταναλώσουμε αλκοόλ τότε σίγουρα δε θα μας ξεδιψάσει. Με το αλκοόλ ιδρώνουμε και λόγω της διούρησης που προκαλεί χάνουμε υγρά.
  • Η μακριά βερμούδα. Η αλλιώς η βερμούδα εκείνου του άντρα που πηγαίνει στη θάλασσα για να κάνεις surfing, jet ski και άλλα σπορ. Αν και προσφέρει μοναδικό στιλ, το μεγάλο μήκος της, την κάνει δυσλειτουργική και ακατάλληλη για ηλιοθεραπεία. Στη περίπτωση που συνδυάζεις τα θαλάσσια σπορ με την χαλάρωση, καλό είναι να έχεις παραπάνω από ένα μαγιό μαζί σου.
  • Η πείνα είναι ο μοναδικό εχθρός όσων προσπαθούν να χάσουν κιλά κάνοντας κάποιου είδους αυτοσχέδια δίαιτα αφού οι περισσότεροι όταν αποφασίζουν να χάσουν κιλά απλά κόβουν το φαγητό με αποτέλεσμα να πεινάνε και να καταφεύγουν σε σνακ που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούν!
  • Το πιο αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού είναι τα γεμιστά και κυρίως οι γεμιστές πιπεριές και ντομάτες. Ένα φαγητό ελαφρύ και θρεπτικό που κολλάει σε κάθε διατροφή αρκεί να ξέρεις πως θα το φας.