fbpx

#08102018

#08102018

  • Η αεροβική γυμναστική επιβάλλει καλό πρόγραμμα αλλά και προσεκτική επιλογή συστατικών. Πριν την προπόνηση, το γεύμα πρέπει να περιέχει ελάχιστα λιπαρά και καθόλου πρόσθετη ζάχαρη, μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης αλλά αρκετούς υδατάνθρακες. Ιδανική επιλογή στην περίπτωση αυτή είναι ένα smoothie με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα και μούρα, 60 έως 90 λεπτά πριν την προπόνηση. Με τον τρόπο αυτό, θα εξασφαλίσετε επαρκή ενέργεια για τους μυς.
  • Χρειάζεται ένα ισορροπημένο γεύμα με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες μία με δύο ώρες πριν την προπόνηση με βάρη. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Οι υδατάνθρακες θα αποτρέψουν την εκφύλιση των μυών, ενώ οι πρωτεΐνες ελέγχουν τη μυϊκή ανάπτυξη και ανάπλαση.
  • Το πρωί η λειτουργία των ορμονών του οργανισμού είναι στην κορύφωση της όπως για παράδειγμα η τεστοστερόνη. Οι ορμόνες βοηθούν στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και έτσι με την πρωινή προπόνηση τις εκμεταλλεύεστε στο έπακρο.
  • Το μάνγκο είναι ένα φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσιο σε φυτικές ίνες και ιδιαίτερα χορταστικό, χωρίς να μας φορτώνει με πολλές θερμίδες. Το «φρούτο της Ινδίας», όπως ονομάζεται μερικές φορές, έχει γλυκόξινη γεύση και συναντάται σε εκατοντάδες ποικιλίες στις τροπικές περιοχές της Ασίας όπου ευδοκιμεί (Ινδία, Κίνα, Ταϊλάνδη κ.ά.). Είναι συνήθως καμπυλωτό, στενόμακρο, με πράσινη, ροζέ κίτρινη ή κόκκινη φλούδα και σάρκα πολύ αρωματική σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και έχει ένα πολύ μεγάλο, επίπεδο κουκούτσι που δεν τρώγεται.
  • Μαγκιά σημαίνει οι πράξεις σου να συνάδουν με τα πιστεύω σου»,» μα όσο εύκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο στα λόγια πίστεψέ με τόσο δύσκολο είναι στην πράξη. Άλλωστε η συγκεκριμένη αρετή δε φωνάζει την παρουσία της αλλά την υπογραμμίζει και δυστυχώς η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν αντέχει να ζει χωρίς θόρυβο. Ίσως τελικά μαγκιά να σημαίνει κάτι πολύ απλό να έχεις ψυχή.