fbpx

#09112018

#09112018

  • Το 80% της ανθρώπινης συμπεριφοράς ερμηνεύεται από το ασυνείδητο και μόλις το 20% από το συνειδητό κομμάτι της ψυχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γλώσσα του σώματος, στην οποία δεν μπορούμε να ασκήσουμε πλήρη έλεγχο και έτσι μπορεί αρκετές φορές να προδώσει αυτό που πραγματικά θέλουμε και δεν λέμε.
  • Την αγαπάς και όπως καταλαβαίνεις σε αγαπάει, όμως είναι κάτι που σε εκνευρίζει αφόρητα και σε πνίγει. Είναι αυτό που χαλάει την συμβίωση πολλών ζευγαριών σε όλο τον κόσμο. Η ζήλια κάνει καλό ή κακό σε μία σχέση; Από τη μία πλευρά, σε μικρή δόση, αναζωογονεί τη σχέση των ζευγαριών.
  • Άλλη μια βραδιά με DVD και χουχούλιασμα στον καναπέ. Ξέρεις πόσο εύκολα μπορείς να τη μετατρέψεις σε μια πολλά υποσχόμενη νύχτα που θα της μείνει αξέχαστη. Ακόμα κι αν μένετε μαζί ή είσαι παντρεμένος γυρνώντας από τη δουλειά κάνε της έκπληξη έτσι χωρίς λόγο, δώσε της ένα τριαντάφυλλο, άναψε κεριά, βάλε την αγαπημένη σας μουσική να γεμίσει το σπίτι.. Γύρνα πίσω τότε που απλά ήταν το κορίτσι σου.. Μικρές τέτοιες «ανάσες» μέσα στην καθημερινότητα, θα την κάνουν να πει απλά ότι βρήκε τον ιδανικό!
  • Το σώμα μας είναι …χαρακτηριστικό! «Οι ψυχολόγοι και οι επιστήμονες των ηλεκτρονικών υπολογιστών είχαν επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στον ρόλο του προσώπου για την αναγνώριση ενός ατόμου» εξήγησε η Αλισον Ράις του Πανεπιστημίου του Τέξας «Τα αποτελέσματά μας όμως δείχνουν ότι το σώμα μπορεί να παράσχει επίσης σημαντικές και χρήσιμες σχετικές με την ταυτότητα πληροφορίες για την αναγνώριση ενός ατόμου».
  • Κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς στην αναβλητικότητα. Αλλά για να την καταπολεμήσουμε, πρέπει «να προστατέψουμε τον στόχο που έχουμε στο μυαλό μας από εναλλακτικές λύσεις που φαντάζουν πιο ελκυστικές τη δεδομένη στιγμή», λέει η ψυχολόγος. Μία τέτοια λύση είναι η επίσκεψη στο ψυγείο. Και αυτό γιατί υπόσχεται άμεση απόλαυση. Αλλά υπάρχουν και διαβαθμίσεις στην αναβλητικότητα. Στην πιο δυσλειτουργική μορφή της, λέει η Γιάνα Κύνελ, «η μετάθεση στόχων και εργασιών στο μέλλον συνοδεύεται από μία έντονη αίσθηση άγχους».