fbpx

#10082018

#10082018

  • Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα των ορμονών και των χημικών ουσιών που το σώμα χρειάζεται, για να λειτουργήσει σωστά, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Chicago βρήκαν ότι τα επίπεδα της ορμόνης πέφτουν σε άνδρες που δεν έχουν κοιμηθεί επαρκώς. Συγκεκριμένα, μετά από μόλις 1 εβδομάδα περιορισμένου ύπνου, τα επίπεδα της έπεσαν κατά 15%. Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθείτε να κοιμάστε για τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ.
  • Από τα συχνότερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας άντρας. Το κλασσικό και ανεπίτρεπτο είναι η κάλτσα με σανδάλι που φοράνε οι τουρίστες. Εκτός αυτού όμως οι ψηλές κάλτσες με βερμούδα ή σορτς είναι ένα επίσης κακό παράδειγμα. Προτιμήστε κοντές κάλτσες του ίδιου μάλιστα χρώματος με το παπούτσι σας. Επίσης, ό, τι παντελόνι κι αν φορέσετε φροντίστε οι κάλτσες να έχουν το ίδιο χρώμα με το παπούτσι. Κυρίως μάλιστα όταν πρόκειται για κοστούμι, φροντίστε οι κάλτσες σας να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτές από τα παπούτσια και πιο κοντά στο χρώμα των ρούχων. Μέγιστο σφάλμα η λευκή κάλτσα με μαύρο παπούτσι, επισύρει ως και …σύλληψη!
  • «Η εποχιακή τριχόπτωση είναι πραγματικότητα», λέει ο δρ Robert Dorin και προσθέτει: «Η τελογένεση είναι γνωστή και ως ‘φάση ανάπαυσης’ για το θυλάκιο της τρίχας, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι επιρρεπή σε πτώση».
  • Mπορεί ο αριθμός των γνωστών να αυξάνεται, αλλά οι πραγματικοί φίλοι λιγοστεύουν (σ.σ. συνεπώς αν το νιώθατε ήδη, δεν είστε η μοναδική περίπτωση στον κόσμο…). Και μια δεύτερη διαπίστωση είναι πως οι φιλίες… δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά απαιτούν κάποιο χρόνο, όχι πάντως τεράστιο, για να «χτισθούν».