fbpx

#10122018

#10122018

  • Πιες ελληνικό καφέ μετά το πρωινό σου, με γεμάτο στομάχι. Πιες ελληνικό  καφέ μετά το γεύμα. Πολλοί συνηθίζουν μετά από ένα γεύμα, συνήθως βαρύ, να πίνουν έναν εσπρέσο. Αυτό δεν είναι πανάκεια, καθώς κάλλιστα και με ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώνεψη.  Ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διευκολύνουμε το μεταβολισμό μας και να χωνέψουμε λίγο καλύτερα μετά από ένα βαρύ γεύμα, καθώς εκεί χρειάζεται ένας καφές όπως ο ελληνικός, χωρίς πολύ ζάχαρη και γάλα.
  • Τουλάχιστον ένα εκατ. άνθρωποι στη χώρα μας βρίσκονται στη «μέγγενη» της ημικρανίας και της κεφαλαλγίας, με πιο συχνά «θύματα» όσους ανήκουν στην παραγωγική ηλικία των 25 έως 55 χρόνων. Πολλοί από τους ασθενείς είναι όμως αδιάγνωστοι με αποτέλεσμα να διαταράσσεται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό η οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή καθώς ούτε ο ιατρικός κόσμος αξιολογεί το πρόβλημα της ημικρανίας και της κεφαλαλγίας όπως πρέπει.
  • Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα αυγό τη μέρα, έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου αυγά, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη κινεζο-βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Λιμίνγκ Λι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Heart», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 416.000 άτομα ηλικίας 30 έως 79 ετών, οι οποίοι δεν είχαν καρδιοπάθεια στην αρχή της έρευνας.
  • Εκατοντάδες σχετικές μελέτες δεν έχουν δείξει σημαντικές διαφορές στα περισσότερα από τα παραδοσιακά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι, παρά τη διαδεδομένη αντίληψη ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο θρεπτικά, δεν υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή την αντίληψη. Βρήκαν, ωστόσο, ότι τα βιολογικά τρόφιμα έχουν υψηλότερα επίπεδα φαινολικών φυτοθρεπτικών συστατικών.