fbpx

11102018

11102018

  • Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
  • Το κάλιο και το μαγνήσιο το γάλακτος είναι αγγειοδιασταλτικοί παράγοντες μειώνοντας αποφασιστικά την αρτηριακή πίεση και κάθε στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα. Παρά τις όποιες συκοφαντικές πληροφορίες που ανεύθυνα διαδίδονται, το γάλα έχει τεράστια συμβολή στην αποτροπή δημιουργίας των περισσότερων και σοβαρότερων ειδών καρκίνου στον ανθρώπινο οργανισμό καθιστώντας το ουσιαστικά όχι απλά ένα πολύ καλό τρόφιμο αλλά κατ’ ουσία ένα φάρμακο.
  • Δεν πρέπει να ξεχνάς το πρωινό που είναι και το πιο σημαντικό γεύμα. Ένα υγιεινό πρωινό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι μέχρι το επόμενο γεύμα. Η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που προκαλούν πληρότητα και απομακρύνουν τον κίνδυνο να ενδώσεις σε ανθυγιεινές επιλογές. Απόφυγε όμως τα προϊόντα βρόμης που έχουν πολλή ζάχαρη.
  • Για να «σκληρύνει» ο μικρούλης σου απαιτεί περίπου 130 ml αίματος, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει κάποιο ερέθισμα και μη νομίζεις ότι μόνο η σεξουαλική επαφή ή οι φαντασιώσεις είναι αρκετές!