fbpx

#15102018

#15102018

  • Χωρίς υγρά, το σώμα μας δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά, και η αφυδάτωση είναι ένας από τους πιο κοινούς κινδύνους, ειδικά για όσους ασκούνται έντονα. Φροντίστε να έχετε πιει δύο ποτήρια νερό περίπου δύο ώρες πριν ξεκινήσετε την γυμναστική σας.
  • Αν έχεις δυσάρεστη ανάσα το πρωί, μάλλον σημαίνει ότι ροχαλίζεις ή κοιμάσαι με το στόμα ανοιχτό. Αν έχεις ξηροστομία, αυτό τυπικά μειώνει τη ροή του σάλιου στο στόμα. Το σάλιο είναι υπεύθυνο για την προστασία των δοντιών και των ούλων από μολύνσεις των βακτηρίων. Σε γενικές γραμμές, η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να είναι σύμπτωμα ποικίλων ιατρικών καταστάσεων, όπως οι πνευμονικές μολύνσεις, η βρογχίτιδα και η γαστρική παλινδρόμηση.
  • Είναι γνωστό ότι οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους. Συνεπώς, είναι σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους να γυμνάζονται, να είναι καθημερινά δραστήριοι, να προσπαθούν να είναι υγιείς, με δύναμη και ενέργεια, έτσι ώστε να παρακινηθούν και τα ίδια να προσθέσουν κίνηση στο καθημερινό τους πρόγραμμα.
  • Ο καλός συνομιλητής είναι πάντα σωστός ακροατής. Ποιος δε θέλει να νιώθει πως τον ακούν και τον προσέχουν; Η ακρόαση λοιπόν είναι το λιθαράκι για μια σωστή κι ευχάριστη κουβέντα. Ακούγοντας τι έχει να σου πει ο άλλος, μπορείς να κάνεις παρεμβάσεις, να πεις τη γνώμη σου και να ξεκινήσεις κουβεντούλα.
  • Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η απώλεια ύπνου σε κάνει να αισθάνεσαι χάλια, αλλά μια νέα μελέτη διαπίστωσε ακριβώς γιατί όταν στερείς από τον εαυτό σου κάποιες ώρες ύπνου, κάνει τις πιο απλές εργασίες να φαίνονται σκληρές και επιβραδύνει τη σκέψη σου.
  • Μια νέα έρευνα μάς λέει λοιπόν πως ο μέσος νέος μπαμπάς θα βάλει 8,5 κιλά στον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού του. Σε αυτό κατέληξε η μελέτη της Lighter Life Fast που ανέλυσε τα δεδομένα 1.500 αντρών μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής των παιδιών τους.