fbpx

#17122018

#17122018

  • Oι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που περιέχονται στο κρέας και τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής άλεσης, συμμετέχουν σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών, μεταξύ των οποίων και η σύνθεση νευροδιαβιβαστών που είναι απαραίτητοι για τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Οι χυμοί λαχανικών είναι ένας βολικός τρόπος να απολαύσετε τα θρεπτικά συστατικά τους, στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Η λυκοπένη που περιέχει η ντομάτα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Ο χυμός παντζαριού μειώνει τη αρτηριακή πίεση του αίματος. Ο πολτός των λαχανικών γενικά είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και σας βοηθά να ελέγξετε την πείνα σας. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χυμός των λαχανικών έχει πολύ λιγότερη ζάχαρη όπως επίσης και θερμίδες από ένας κλασσικό φρουτο-χυμό. Βέβαια, είναι πλούσιος σε νάτριο, εκτός κι αν προτιμάται λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.
  • Οι άντρες είναι πολύ πιο ελκυστικοί στις γυναίκες όταν μαγειρεύουν παρά όταν κάνουν οποιαδήποτε άλλη πολύ πιο βαριά οικιακή εργασία. Οι γαργαλιστικές μυρωδιές από την κουζίνα –και ναι ο καφές μετράει- αποτελούν πολύ πιο ισχυρό αφροδισιακό  για τις γυναίκες από τα λουλούδια και άλλα ενδεχομένως πιο ακριβά δωράκια.
  • Οι σελίδες και τα βιβλία που μας αρέσει να παρακολουθούμε και να διαβάζουμε καθημερινά δείχνουν τα ενδιαφέροντά μας και τα ερεθίσματα που μας ελκύουν. Από εκεί μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που μας διέφευγαν.
  • Το βιβλίο σε βοηθάει να καλλιεργείς την φαντασία σου, αφού δημιουργείς τις εικόνες στο μυαλό σου και δεν την παίρνεις «μασημένες» από μια ταινία. Επομένως δεν είσαι παθητικός θεατής όπως με μια ταινία. Το βιβλίο σου κρατάει συντροφιά περισσότερο από μια ταινία. Μπορεί στην ταινία να χάνεσαι στην πλοκή της, αλλά σκέψου να διαβάζεις ξαπλωμένος στον καναπέ σου, με χαμηλή μουσική να παίζει και να πίνεις το αγαπημένο σου ποτό. Είναι στιγμές που χάνεσαι και βυθίζεσαι στην ιστορία που περιγράφει ο συγγραφές και ουσιαστικά είναι σα να μετέχεις.