fbpx

#28112018

#28112018

  • Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Η εξυπνάδα, η σκληρή δουλειά ή η υψηλή νοημοσύνη; Τίποτα από τα τρία! Ιταλοί επιστήμονες εκπόνησαν μία πολυετή μελέτη με στόχο να ρίξουν φως στους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι διαπρέπουν στον επαγγελματικό τομέα.
  • Το κρέμασμα μετά την προπόνηση, είτε τη κάνεις στο γυμναστήριο, είτε σπίτι, είτε έξω, έρχεται ως επιστέγασμα, δηλαδή στο τέλος της προπόνησης και στο τέλος των διατάσεων που ακολουθούν την προπόνηση. Μια καλή λύση είναι να κρεμαστείς από κάπου ώστε τα πόδια σου να αιωρούνται. Μείνε εκεί για λίγο για να ξεπιαστεί όλο σου το σώμα. Το να συμπεριλάβετε ασκήσεις ευλυγισίας (τεντώματα) στις προπονήσεις είναι ζωτικής σημασίας για να ολοκληρώσετε το πρόγραμμά σας, όμως πολλοί αθλούμενοι το αμελούν.
  • Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υπέροχες επιχειρηματικές, επαγγελματικές και ανατρεπτικές ιδέες που ποτέ όμως δεν εφαρμόζουν και ποτέ δεν υλοποιούν. Δεν έχει σημασία αν έχεις υψηλό IQ, και PhD στην πυρηνική φυσική. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, για τον περίγυρό σου και κατ’ επέκταση για την ανθρωπότητα χωρίς Δράση. Υπάρχει χαοτική διαφορά μεταξύ του να ξέρεις πως να κάνεις κάτι και του να το κάνεις πραγματικά. Πάρε την απόφαση και κάν’ την πραγματικότητα, όπως εξηγεί και ο David Allen στο βιβλίο του, Getting Things Done.
  • Σε φυσιολογικές συνθήκες, τα ούρα δεν μυρίζουν ή απλά έχουν μία ελαφριά μυρωδιά αμμωνίας. Αν σου μυρίζουν μπορεί να έχεις ουρολοίμωξη αν όμως δεν υπάρχει πόνος μαζί το πιθανότερο είναι ότι το βασικό αίτιο της μυρωδιάς είναι η διατροφή σου. Οι τροφές με δυνατή μυρωδιά, όπως το σκόρδο και τα σπαράγγια μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση.
  • Ο αγαπημένος καφές που την τελευταία δεκαετία κάνει θραύση στις ελληνικές καφετέριες και οι Έλληνες τον έχουν προτιμήσει αντικαθιστώντας τον με τον πρώην αγαπημένο τους φραπέ, φτιάχνεται με μια δόση καφέ espresso, ζάχαρη, παγάκια και πλούσιο αφρόγαλα, γι’ αυτό και δεν ανήκει στους «αθώους» καφέδες. Το αφρόγαλα αποδίδει περισσότερες από 100 θερμίδες και περίπου 1 γραμμάριο λιπαρών, ενώ αναλόγως με τη ζάχαρη που προσθέτετε, οι θερμίδες του αυξάνονται κατά 20 ανά κουταλάκι. Παρ’ όλ’ αυτά, σαν καφές θεωρείται πιο ήπιος και ελαφρύς από το φραπέ, αφού φιλτράρεται, γι’ αυτό και προτιμάται από τους περισσότερους, αγγίζοντας μέχρι και 80mg καφεΐνης ανά ποτήρι.