fbpx

Οι top 10 προορισμοί της Ευρώπης για την άνοιξη του 2018

Οι top 10 προορισμοί της Ευρώπης για την άνοιξη του 2018

Θες ένα διαλειμματάκι από τη δουλειά και ψάχνεις να βρεις προορισμό για να ξεσκάσεις; Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τους 10 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για την άνοιξη του 2018, όπως την προτείνει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Insightguides. Εξερεύνησε την επιλογή των κορυφαίων θέσεων της Ευρώπης από την δροσερή Κοπεγχάγη μέχρι τις διαχρονικές ιταλικές λίμνες…

1. Οι ιταλικές λίμνες

Ανάμεσα στους νότιους πρόποδες των Άλπεων, οι ιταλικές λίμνες εκτείνονται σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της βορειοδυτικής Ιταλίας: Πεδεμόντιο, Λομβαρδία, Τρεντίνο και Βένετο. Το διάσημο τρίο είναι το αρχοντικό Ματζόρε, όπου τα χιονισμένα βουνά που σχηματίζουν ένα δραματικό σκηνικό στα μαγευτικά νησιά Μπορομέο. Το Κόμο, όπου τα βουνά βυθίζονται στα βαθιά νερά και τα χωριά που προσκολλώνται στις πλαγιές. Και η Γκάρντα, που μοιάζει με φιορδ στα βόρεια και θάλασσα στο νότο. Υπάρχουν επίσης και πολλές μικρότερες λίμνες διάσπαρτες ανάμεσα στις κοιλάδες.

2. Ζαντάρ, Κροατία

Πέρα από το Ντουμπρόβνικ και το Σπλιτ, υπάρχουν νέα κροατικά hotspots στην πόλη. Το Ζαντάρ, στη βόρεια Δαλματία, είναι ένα από αυτά. Έχει μια παλιά πόλη που είναι καταπληκτικά τοποθετημένη σε μια χερσόνησο, και μερικές πρόσφατες εγκαταστάσεις στη θάλασσα δημιουργούν μια πραγματικά διαδραστική εμπειρία. Το Sea Organ, για παράδειγμα, αποτελείται από μια σειρά από πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στη θάλασσα, με υποβρύχιους σωλήνες που δημιουργούν ηχητικά εφέ. Ενώ η αντανάκλαση στον ήλιο, που επιτυγχάνεται από 300 πολυστρωματικές γυάλινες πλάκες και δημιουργεί ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα.

3. Λέσβος, Ελλάδα

Το ελληνικό μας νησί είναι ένα από τα προτιμώμενα σημεία διακοπών, για το πυκνό νότιο δάσος του, τα ειδυλλιακά οπωροφόρα δέντρα και τις θερμές πηγές και τα ιαματικά λουτρά (έχει περισσότερες ιαματικές πηγές από οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί, χάρη στον ηφαιστειακό πυρήνα του) Οι Οθωμανοί το χαρακτήριζαν ως ο «Κήπος του Αιγαίου». Οι απαράμιλλες παραλίες θα σε μαγέψουν και η ζεστασιά των νησιωτών θα σε κάνουν να θες να παρατείνεις τις διακοπές.

4. Σεβίλλη, Ισπανία

Η Σεβίλλη δεν είναι μόνο για πορτοκάλια, φλαμένκο και ταυρομαχίες. Η ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, στις όχθες του ποταμού Γκουανταλκιβίρ, έχει μεγάλη ιστορική σημασία. Έχει το παλαιότερο βασιλικό παλάτι της Ευρώπης που χρησιμοποιείται ακόμη (το Αλκαζάρ) και το μεγαλύτερο γοτθικό καθεδρικό ναό στον κόσμο. Απόλαυσε την πανοραμική θέα της πόλης από το Τόρε ντε λος Περδιγκόνες. Ζήσε την υπέροχη νυχτερινή ζωή της Σεβίλλης.

5. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Κανάλια, ποδήλατα, τουλίπες… Το Άμστερνταμ είναι φτιαγμένο για την άνοιξη. Μια βόλτα με τα πόδια, με βάρκα ή με ποδήλατο κατά μήκος των καναλιών που υφαίνουν την πόλη είναι το κλασικό Άμστερνταμ. Απόλαυσε έναν καφέ ή μια μπύρα σε ένα από τα πολλά και ποικίλα καφέ της πόλης και εξερεύνησε το πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο του Βαν Γκονγκ και το Κρατικό Μουσείο Ολλανδίας.

6. Βιέννη, Αυστρία

Για πολλούς, η Βιέννη είναι ένα παραθαλάσσιο καταφύγιο ή ένα λαμπερό γιορτινό κόσμημα που καλύπτεται από χιόνι. Δεν υπάρχει καμία άρνηση επ’ αυτού. Αλλά είναι επίσης ένας θαυμάσιος προορισμός στον ήλιο. Επισκέψου την άνοιξη και δες την αυστριακή πρωτεύουσα να βγαίνει από την μάλλον ακανθώδη εικόνα της για να αποκαλύψει μια εκπληκτικά ξέγνοιαστη στάση. Τα φεστιβάλ μουσικής εκτείνονται στις φημισμένες πλατείες της και τα πλήθη συγκεντρώνονται στους παρθένους κήπους της. Η Βιέννη είναι μια εκπληκτικά όμορφη πόλη, από το μεγαλείο του Μπελβεντέρε μέχρι τη ζωντάνια του Χούντερτβασερ Χάους- και είναι ακόμα πιο όμορφο όταν η πόλη είναι σε άνθιση.

7. Παρίσι, Γαλλία

Παρίσι την άνοιξη. Είναι τόσο προφανές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε στην απέξω! Υπάρχει ένας λόγος που είναι μια κλασική επιλογή. Απόλαυσε τον ήλιο στα κεντρικά πάρκα της πόλης, όπως το Τουιλεριέ και το Λουξεμβούργο, ή δες λιγότερο γνωστά καταπράσινα τοπία, όπως το εντυπωσιακά σχεδιασμένο Παρκ ντε Μπουτ – Σομόντ. Κάτσε έξω από ένα καφέ και παρακολούθησε τους ανθρώπους με το μποέμικο ύφος στο Μαρέs ή απόλαυσε τον καφέ σου όπως οι υπαρξιστές στο Λε Ντε Μαζό και στο Καφέ ντε Φλορ στο Σαιντ Ζερμαίν.

8. Κοπεγχάγη, Δανία

Η Κοπεγχάγη είναι μια ανάσα καθαρού αέρα. Μια φιλική προς το περιβάλλον πόλη που βρίσκεται στην ακτή και από την οποία θα σου κάνουν εντύπωση δύο πράγματα καθώς περπατάς μέσα από τη συμπαγή δανική πρωτεύουσα: πόσο τακτοποιημένα και καλά σχεδιασμένα είναι όλα και πώς όλοι είναι σε ποδήλατο. Ένας κύκλος Δανών σε χιλιάδες: άντρες σε κοστούμια, μαμάδες με μωρά και πορτ μπεμπέ, άνθρωποι που κάνουν ποδηλασία με κατοικίδια ζώα… γιατί να μην πας; Τα πάρκα της Κοπεγχάγης αξίζει να εξερευνηθούν σε μια ηλιόλουστη μέρα. ενώ μπορείς να κάνεις μια βόλτα στα πάρκα Κόνγκενς ή Φρέντερικςμπεργκ ή στο πάρκο ψυχαγωγίας του Τιβόλι.

9. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη έχει πολλά να προσφέρει. Πρώτον, είναι μια πόλη spa, όπου μπορείς να δοκιμάσεις κολύμβηση, θεραπείες για την υγεία και την ομορφιά και πολλά άλλα σε ένα θαυμάσια παρακμιακό περιβάλλον. Είναι επίσης πόλη πολιτισμού. Οι όχθες του Δούναβη και η περιοχή Κάστρο της Βούδας είναι περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η άνοιξη προσφέρει μακρύτερα βράδια για να παίξεις σκάκι στα λουτρά Σέτσενι, να κάνεις μια βόλτα στο νησί Μάργκαρετ στη μέση του ποταμού και να περιπλανηθείς στα πλακόστρωτα δρομάκια της Βούδας – που επίσης δίνει την καλύτερη θέα στο εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου.

10. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Ο ποταμός Λιουμπλανίκα, που διασχίζεται από κομψές γέφυρες και από υπαίθριες καφετέριες, ρέει μέσα από την καρδιά της Παλιάς Πόλης της Λιουμπλιάνα, προσδίδοντας έναν ανεπίσημο αέρα στους πλακόστρωτους δρόμους και τα μπαρόκ κτίρια, ενώ ολόκληρη η σκηνή προεδρεύεται από ένα περήφανο κάστρο στην κορυφή του λόφου. Δεν είναι καιρός να επισκεφτείς την πρωτεύουσα της Σλοβενίας;