fbpx

#11072018

#11072018

  • Συχνές επίσης είναι οι μολύνσεις των ματιών το καλοκαίρι σε πισίνες και θάλασσα. Προληπτικά καλό είναι να χρησιμοποιούμε μάσκα ή κολυμβητικά γυαλιά και να μην ανοίγουμε τα μάτια μας μέσα στην πισίνα. Οι πισίνες θα πρέπει να χλωριώνονται για να μην αναπτύσσονται μικρόβια. Έστω κι αν μια πισίνα είναι καλά χλωριωμένη καλό είναι να αποφεύγουμε να ανοίγουμε τα μάτια μας μέσα σε αυτήν, γιατί το χλώριο μπορεί να προκαλέσει τον ερεθισμό των ματιών και μία πάθηση η οποία ονομάζεται στικτή κερατίτιδα. Επίσης, στις πισίνες μπορεί να υπάρχει ένα πρωτόζωο το οποίο ονομάζεται ακανθαμοιβάδα και το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή μόλυνση του κερατοειδούς.
  • Τα βασικά συμπτώματα της μόλυνσης των ματιών είναι: Κοκκίνισμα, Πόνος, Πυώδεις, εκκρίσεις , Ευαισθησία στο φως, Θολή όραση.
  • Το aftershave χρησιμοποιείται για να περιποιηθεί το δέρμα του προσώπου μετά την καταπόνηση του ξυρίσματος, ένα προϊόν με λιγότερο ή και καθόλου οινόπνευμα δεν προκαλεί τσούξιμο και δίνει φροντίδα για το δέρμα αποκαθιστώντας τη υδρολιπιδική ισορροπία της επιδερμίδας.
  • Τα απλά συνθετικά υλικά παγιδεύουν τη θερμότητα, παρεμποδίσουν την εξάτμιση του ιδρώτα και παράγουν μια δική τους μυρωδιά. Τα νέα υλικά λειτουργούν σαν στεγνωτήρες, βοηθούν στο να μεταφερθεί και να εξατμιστεί ο ιδρώτας γρήγορα ενώ έχουν την ιδιότητα να στεγνώνουν πολύ εύκολα αλλά και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Το βαμβάκι επίσης είναι πάντα μια καλή ιδέα.
  • Να σημειωθεί πως το να βρεις μια ευκαιριακή δουλειά για να βγάζεις κάποια χρήματα, ώστε να συντηρείς τον εαυτό σου μέχρι να μπεις στον δρόμο που θα σε οδηγήσει στη δουλειά των ονείρων σου, δεν είναι χάσιμο χρόνου.