fbpx

#23052018

#23052018

  • Στα ελληνικά τη λέμε ποδηλασία βουνού. Αποτελεί μια πρώτης τάξεως προπόνηση για να ανεβάσετε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Και δεν μιλάμε για αγώνα, που βέβαια αν θέλετε υπάρχουν οι ποδηλατικοί σύλλογοι που μπορείτε να αποταθείτε, αλλά για ένα πολύ τέλειο συμπλήρωμα της καθημερινής προπόνησης.
  • Το άγχος και το στρες θα έχεις ακούσει πως είναι ο χειρότερος σύμβουλος, εκτός όμως από αυτό έχει και αρνητική επίπτωση στο τριχωτό της κεφαλής σου. Μετά από κάποιο έντονο σκηνικό που σου προκάλεσε το στρες θα πρέπει να περάσουν έξι έως οκτώ μήνες, κατά τους οποίους θα πρέπει να έχεις ηρεμήσει, για να αρχίσουν να βγαίνουν πάλι φύτρες.
  • Ζαλίζεσαι όταν ξυπνάς και αυτό δεν είναι κάτι μεμονωμένο αλλά συμβαίνει συχνά πυκνά; Αν ναι, τότε πρέπει να δεις τι συμβαίνει στο οργανισμό σου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ζαλάδα μετά τον ύπνο μπορεί να σημαίνει διάφορα πράματα, μεταξύ αυτών τα εξής: Ανεπαρκή επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, Χαμηλά ή υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, Χαμηλή πίεση αίματος ή άλλες διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, Διαταραχές στο εσωτερικό του αυτιού
  • Τα αλκοολούχα ποτά, εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ πλούσια σε θερμίδες, επιπλέον αυξάνουν και την όρεξη. Δεν είναι τυχαίο ότι στα εστιατόρια έρχονται πρώτα τα ποτά.
  • Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής μας και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, το αυγό ως διατροφική επιλογή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο: πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι.
  • Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του άνδρα, τόσο μειώνεται η πιθανότητα επιτυχίας διαπίστωσαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ιατρικού Κέντρου BethIsraelDeaconess, που εξέτασαν στοιχεία για περίπου 19.000 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης στους οποίους είχαν υποβληθεί 7.753 ζευγάρια στις ΗΠΑ.