fbpx

#25052018

#25052018

  • O άγριος βασιλικός έχει αντικαρκινική δράση και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων από παράσιτα. Το εκχύλισμα του φυτού σταματά την εξάπλωση του καρκίνου.
  • O σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ρυθμοί της καθημερινότητας περιορίζουν ασφυκτικά τον ελεύθερο χρόνο των γονιών και «ευνοούν» τον καθιστικό τρόπο ζωής τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους. Παρόλα αυτά, είναι αποδεδειγμένο ότι η άσκηση έχει σημαντικότατα οφέλη για την υγεία του παιδιού, αλλά και για τη δημιουργία γερών θεμελίων για την υγεία του ως ενήλικας.
  • Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet το 2015 έδειξε ότι τα μωρά που είχαν θηλάσει τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους είχαν υψηλότερο IQ και είχαν καλύτερες οικονομικές απολαβές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους σε σχέση μ’ αυτά που θήλασαν ελάχιστα ή καθόλου.
  • Αν τρέχεις βράδυ προτίμησε τα έντονα φωτεινά χρώματα. Αν πάλι τρέχεις με το φως της μέρας μπορείς να προτιμήσεις και σκούρα, ωστόσο πρόσεχε τους συνδυασμούς, αν θέλεις να είσαι στιλάκι. Το σίγουρο είναι ότι αν είσαι τρικολόρε τότε σίγουρα δεν θα είσαι μοδάτος. Προτίμησε συνδυασμούς ενός ή δύο χρωμάτων.
  • Σιδέρωσε τα ρούχα σου! Παρά πολύ σημαντικό, δεν είναι η εικόνα να βλέπεις κάποιον σε τσαλακωμένα ρούχα, είναι αντιαισθητικό! Άσε που δεν κάνει καλή εντύπωση στις γυναίκες.
  • Οι σερβιτόροι προσδοκούν το φιλοδώρημα και είναι αγένεια να μην δεν αφήσεις τίποτα. Στη Γαλλία, η χρέωση για τις υπηρεσίες που σου παρέχει ένας σερβιτόρος πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στον λογαριασμό δια νόμου. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί ντόπιοι που μπορεί να «αφήσουν κάτι» σαν δείγμα εκτίμησης και ευχαριστίας για τις υπηρεσίες που δέχονται».