fbpx

Μάθε αν είσαι μηχανόβιος ή απλώς μοτοσικλετιστής!

Μάθε αν είσαι μηχανόβιος ή απλώς μοτοσικλετιστής!

Η έκφραση μηχανόβιος είναι πολύ παλιά και χάνεται στα βάθη του χρόνου κάπου εκεί τη δεκαετία του 70, τότε που έκαναν την εμφάνιση τους στην χώρα μας οι πρώτες «σύγχρονες μηχανές». Τότε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης με τη τότε νεολαία να ξεδίνει στα μπιλιάρδα, στα ηλεκτρονικά και στις μηχανές! Τότε τα μπιλιάρδάδικα και τα ηλεκτρονικά θεωρούνταν από τους μεγάλους στέκια παραβατικότητας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 λόγοι να πέσει η μηχανή σου, χωρίς να σε τρακάρουν!

 

Τι σημαίνει όμως μηχανόβιος; Σύμφωνα με το λεξικό είναι εκείνος που χρησιμοποιεί τη μοτοσικλέτα ως κύριο μεταφορικό μέσο και περνάει πολλές ώρες μαζί της! Όμως δεν είναι μόνο αυτό αφού η μοτοσικλέτα είναι τρόπος ζωής!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά παθαίνεις όσο περισσότερο γίνεσαι hi society!

 

Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι μηχανόβιος:

  1. Την αποκαλείς κυρίως «μηχανή» ή με άλλα υποκοριστικά

Όταν θες να αναφερθείς στη μοτοσικλέτα σου την αποκαλείς «μηχανή» ή χρησιμοποιείς κάποια υποκοριστικά, όπως «το μωρό μου» και άλλα σχετικά. Ποτέ δεν τη λες μοτοσικλέτα.

  1. Πας πάντα μαζί της ακόμα και αν βρέχει

Ανεξάρτητα αν είναι το μοναδικό σου μεταφορικό μέσο ή όχι χρησιμοποιείς πάντα τη μηχανή σου ακόμα και αν ο καιρός είναι βροχερός. Μερικοί μάλιστα την χρησιμοποιούν ακόμα και με χιόνια!

  1. Την προτιμάς από το αυτοκίνητο

Αν έχεις και αυτοκίνητο και μηχανή, η πρώτη σου επιλογή είναι πάντα η μηχανή, ακόμα και αν έχεις να κουβαλήσεις πράματα!

  1. Τρέχεις ήρεμα

Οδηγάς τη μηχανή σου ανάλογα με τον δρόμο και τη κυκλοφορία. Ακόμα και αν βιάζεσαι δεν κάνεις παράλογες και  επικίνδυνες ταρζανιές. Σε ταξίδι προτιμάς την ταχύτητα …ταξιδίου και αποφεύγεις τα …κόκκινα ειδικά αν έχει συνεπιβάτη.

  1. Ξεδίνεις λελογισμένα

Όσο ήρεμος αναβάτης και να είσαι, δεν μπορείς να μην «ξεκαπνίσεις» την αγαπημένη σου μηχανή. Όμως αυτό δεν το κάνεις σε δρόμους με κυκλοφορία που μπορεί να υπάρξει κίνδυνος. Το κάνεις συνήθως εκτός πόλεων και όταν είσαι μόνος σου.

  1. Αποφεύγεις τις σούζες

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η σούζα δεν είναι και ότι το καλύτερο για την αγαπημένη σου μηχανή, όμως είναι και μια άλλη αίσθηση που σε κάθε μηχανόβιο αρέσει να βιώνει. Έτσι κάνεις σούζες, αλλά πάντα εκεί που νιώθεις ασφάλεια και πάντα όχι παρατεταμένες.

  1. Βοηθάς χωρίς να σου ζητηθεί

Αν δεις ατύχημα σταματάς να βοηθήσεις. Δεν προσπερνάς αδιάφορα. Είναι θέμα συνείδησης!

  1. Την έχεις πάντα στη …τρίχα

Δεν είσαι υποχόνδριος με τη μηχανή σου, αλλά την έχεις πάντα στη τρίχα. Δουλεύει πάντα …ρολόι και πάντα είναι καθαρή όσο είναι αυτό δυνατό!

  1. Ο ήχος είναι αυτός που πρέπει

Ο ήχος της μηχανής σου είναι πολύ σημαντικός για τα αυτιά και τα νεύρα κυρίως των άλλων. Φροντίζεις να είναι σε ανεκτά επίπεδα αφού δεν θέλεις να ενοχλείς!

  1. Ξέρεις που σταθμεύεις

Δεν την παρκάρεις ποτέ σε ράμπες αναπήρων. Όταν αναγκάζεσαι να παρκάρεις σε πεζοδρόμιο την βάζεις έτσι που να μην ενοχλεί τους πεζούς. Γενικά φροντίζεις να μην ενοχλείς όταν την παρκάρεις.

Αν λοιπόν κανένα από τα 10 αυτά σημεία δεν σε εκφράζει, τότε απλώς καβάλας μια μοτοσικλέτα ή ακόμα και ένα σκούτερ!