fbpx

Να γιατί οι μοτοσικλετιστές έχουν σχεδόν πάντα δίκιο σε καυγά με οδηγό αυτοκινήτου!

Να γιατί οι μοτοσικλετιστές έχουν σχεδόν πάντα δίκιο σε καυγά με οδηγό αυτοκινήτου!

Σίγουρα όλοι μας έχουμε δει έστω και μια φορά έναν καυγά μοτοσικλετιστή με οδηγό αυτοκινήτου και πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποιος από τους δύο έχει δίκιο.

Βέβαια ο κάθε καυγάς, η κάθε περίπτωση, έχει διαφορετική αιτία και μπορεί να ευθύνεται ό ένας ή ο άλλος οδηγός, ωστόσο στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο μοτοσικλετιστής έχει δίκιο και αν απορείτε πως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα διαβάστε:

1. Μόλις έχει αποφύγει τη σύγκρουση επειδή ο οδηγός του αυτοκινήτου μιλούσε στο κινητό

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου να μιλάει στο κινητό και να μη δίνει σημασία σε κανέναν γύρω του με αποτέλεσμα την παρ΄ ολίγον σύγκρουση με τη μοτοσικλέτα. Βέβαια θα μπορούσε να τρακάρει με άλλο αυτοκίνητο, όμως η σύγκρουση με μοτοσικλέτα μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία για τον οδηγό της μηχανής. Επομένως, αν έχει σωθεί χωρίς να πέσει έχει απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρεται!

2. Κάνει σφήνα και αγνοεί την ύπαρξη της μοτοσικλέτας

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί των αυτοκινήτων αλλάζουν λωρίδα ή κάνουν σφήνα αγνοώντας την ύπαρξη μοτοσικλέτας που κινείται κανονικά στη πορεία της. Έτσι ο μοτοσικλετιστής αναγκάζεται να αλλάξει πορεία για να μη συγκρουστεί και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται.

3. Βγαίνει από «Stop» βλέποντας τη μοτοσικλέτα, απλά όμως την αγνοεί

Το φαινόμενο είναι συχνό. Ο οδηγός του αυτοκινήτου βγαίνει από «Stop» αλλά στη θέα της μοτοσικλέτας αισθάνεται τόσο σίγουρος που την αγνοεί και συνεχίζει την πορεία του με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής να «πλακωθεί» στα φρένα για αν αποφύγει τη σύγκρουση. Επομένως έχει απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται.

4. Όταν «κολλάει» το αυτοκίνητο πίσω από τη μηχανή στο μέτρο

Είναι μια κακιά συνήθεια πολλών οδηγών όταν κινούνται με το αυτοκίνητο τους σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας να κολλούν στο προπορευόμενο όχημα απαιτώντας να κάνει στην άκρη για να περάσουν. Όμως τον μπροστινό αυτοκίνητο είναι αυτοκίνητο, τότε μια ενδεχόμενη επαφή μπορεί να μην αποβεί μοιραία. Αν όμως είναι μοτοσικλέτα τότε ο κίνδυνος θανατηφόρου ή σοβαρού ατυχήματος είναι πολύ πιθανός. Επομένως ο μοτοσικλετιστής έχει κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται.

5. Όταν ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου θεωρώντας ότι ο μοτοσικλετιστής τον είδε και θα τον αποφύγει

Πολλοί οδηγοί είναι εκείνοι που δεν δίνουν σημασία στη θέα της μηχανής και φυσικά ανοίγουν την πόρτα του οχήματος τους θεωρώντας αφελώς ότι ο μοτοσικλετιστής τους είδε και φυσικά έχει χώρο να αποφύγει τη σύγκρουση. Αγνοούν φυσικά ότι η μηχανή δεν είναι ποδήλατο και φυσικά ο μοτοσικλετιστής έχει κάθε δίκιο να φωνάζει!