fbpx

Τα 6 μεγάλα και επικίνδυνα λάθη των σκουτεράδων

Τα 6 μεγάλα και επικίνδυνα λάθη των σκουτεράδων

Η νέα «φυλή» των μηχανόβιων μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο αφού πολλοί που δεν έχουν «μηχανόβια» συνείδηση, βρίσκουν στα σκούτερ τη λύση στο φαινόμενο του μποτιλιαρίσματος που ολοένα και μεγαλώνει, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι που ξαφνικά έμαθαν σε μεγάλη ηλικία να οδηγούν μοτοσικλέτα, ένα σκούτερ δηλαδή, κάνοντας ένα τσούρμο οδηγικά λάθη μερικά πολύ επικίνδυνα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους άλλους πεζούς ή οδηγούς μηχανών.

Αυτό το σκηνικό συμπληρώνουν οι πιτσιρικάδες που βρίσκουν στο σκούτερ την απλότητα της οδήγησης (λόγω αυτόματου), τους εύκολους ελιγμούς (λόγω πισώβαρου) και την εύκολη σούζα, επίσης λόγο πισώβαρου. Έτσι ξαμολιούνται στους δρόμους με ταχύτητες μεγάλες και επικίνδυνους ελιγμούς.

Δες λοιπόν ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι σκουτεράδες ανεξαρτήτως ηλικίας:

1. Ελιγμούς με ταχύτητα στο μποτιλιάρισμα

Αφού θεωρούν ότι πρέπει να τρέχουν για να …προλάβουν, μπαίνουν σφήνα και με ταχύτητα ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα στο μποτιλιάρισμα, αγνοώντας τους κινδύνους. Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που σημειώνονται και φυσικά ευθύνεται το σκούτερ λόγω διάσεισης.

2. Επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε αυτοκίνητα σε κίνηση

Όταν σε έναν δρόμο της πόλης, υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα αυτοκίνητα κινούνται στο όριο, οι περισσότεροι σκουτεράδες επιλέγουν τις σφήνες με ταχύτητα χωρίς να υπολογίσουν τους κινδύνους.

3. Βασίζονται αποκλειστικά στους καθρέφτες

Αγνοώντας τον ΚΟΚ και θεωρώντας ότι ελέγχουν το όχημα τους αφού είναι πολύ μικρότερο από το αυτοκίνητο τους, βασίζονται μόνο στους καθρέφτες αγνοώντας ότι οι καθρέφτες των μηχανών έχουν μεγαλύτερο «νεκρό» σημείο από εκείνους του αυτοκινήτου. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που παρολίγον να συγκρουστούν με άλλες μηχανές, αφού το μυαλό είναι μόνο στα αυτοκίνητα!

4. Δεν φοράνε κράνος

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν φορούν κράνος προφανώς επειδή δεν θέλουν να χαλάσουν το …μαλλί τους! Θεωρούν ότι του σκούτερ τους προσφέρει τέτοια ασφάλεια και φυσικά το κράνος δεν είναι απαραίτητο. Αγνοούν όμως ότι μια ενδεχόμενη πτώση είναι η ίδια για όλους τους αναβάτες!

5. Οδηγούν με τα πόδια κρεμασμένα

Μερικοί που προφανώς αισθάνονται ανασφάλεια θεωρούν ότι αν έχουν κατεβασμένα τα πόδια μερικά εκατοστά από την άσφαλτο, δεν θα πέσουν σε ενδεχόμενη στραβοτιμονιά.

6. Παρκάρουν όπου νάναι

Ευτυχισμένοι προφανώς ότι γλίτωσαν από την αναζήτηση θέσης στάθμευσης με το αυτοκίνητο τους, παρατάνε το σκούτερ όπου νάναι και φυσικά στο πεζοδρόμιο (γιατί προφανώς βιάζονται) εμποδίζοντας έτσι τη διέλευση των πεζών.