Ιων Μάγκος: Ζωή έντονη σαν παραμύθι!

Ιων Μάγκος: Ζωή έντονη σαν παραμύθι!

Η ζωή του Ιών Μάγκου είναι έντονη και …παραμυθένια! Ζωή που πέρασε μέσα από δυσκολίες, αλλά και στιγμές όμορφες, περιπετειώδεις και ενδιαφέρουσα παραμυθενιές. Μια ζωή που συνεχίζεται έτσι μέχρι και σήμερα, που ο Ίων «προσγειώθηκε» στην Αθήνα, στη Hot Yoga και στο personal training.

Ο Ιωνας δεν ήταν πάντοτε personal trainer, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετιγκ, που εξασκεί στην οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει να εργάζεται παράλληλα με το personal και την Hot Yoga. Ωστόσο για να φτάσει μέχρι εδώ πέρασε από τον στίβο, το μόντελιγκ στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι και άλλου.

«Έκανα στίβο για χρόνια, 400 εμπόδια» λέει ο ίδιος «Μάλιστα ίδρυσα μαζί με τον προπονητή μου, τον Μάνο Χάτζο, τον Γ.Σ. Γλυφάδας. Από μικρός ήμουν μέσα στον αθλητισμό, στη γυμναστική, όπως όλη η οικογένεια, ασχολούμασταν ερασιτεχνικά φυσικά. Ο πατέρας μου ήταν πρωταθλητής στο γκολφ»

Ο Ιωνας ήταν και είναι ανήσυχο πνεύμα. Δραστήριος άνθρωπος που προσπαθεί και αρπάζει την κάθε ευκαιρία που θα συναντήσει: «Μεγάλωσα ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο» εξηγεί ο ίδιος «λόγω της οικογενειακής επιχείρησης, το ταξιδιωτικό γραφείο. Έτσι από μικρός συνήθισα τα ταξίδια. Στα 21 μου έφυγα στη Νέα Υόρκη και βρέθηκα στον χώρο του διεθνούς μόντελιγκ»

Στη Νέα Υόρκη και η έκπληξη

«Η απόφαση για το ταξίδι της Νέας Υόρκης ήρθε ξαφνικά» θυμάται ο ίδιος «Εκείνη την εποχή τα είχα με μια κοπέλα που δούλευε ως μοντέλο σε ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία των ΗΠΑ. Πήγαμε λοιπόν στη Νέα Υόρκη και εκείνη, χωρίς να το γνωρίζω, έστειλε το book μου καις τα 10 μεγαλύτερα πρακτορεία των ΗΠΑ και ξαφνικά ένα καλό πρωί δέχθηκα τηλεφώνημα».

«Έπεσα από τα σύννεφα» λέει ο Ιωνας «Πήγα, με είδαν, με επέλεξαν και άρχισα να δουλεύω ως μοντέλο. Βρήκα σπίτι στη Νέα Υόρκη και φυσικά έμεινα εκεί. Μια αναπάντεχη εξέλιξη που διήρκεσε για ενάμισι χρόνο. Εκεί είδα πολλά πράγματα, καινούργια, είδα πως δουλεύουν. Είδα και έζησα καταστάσεις που μου άλλαξαν το μυαλό, βελτίωσαν την επαγγελματική μου σκέψη».

Ο Ιώνας έκανε φωτογραφίσεις για όλες τις μεγάλες εταιρίες τζιν και όχι μόνο. Στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι και άλλου. Ξαφνικά όμως ήρθε το αναπάντεχο: «Ήταν τότε που έχασα μια μεγάλη δουλειά. Πήγα για κάστιγκ για την καμπάνια της Levis, μια δουλειά που είχε τρελά λεφτά, όπως καταλαβαίνετε. Εκεί λοιπόν με επέλεξαν και όπως μου είχε πει ο υπεύθυνος της εταιρίας με ήθελαν και για πολλές άλλες δουλειές. Ωστόσο υπήρχε ένα πρόβλημα που δεν είχα υπολογίσει. Η βίζα που είχα για τις ΗΠΑ δεν ήταν επαγγελματική. Τότε δεν ξέρω πως, μου γύρισε το μυαλό που λέμε και επέστρεψα στην Ελλάδα, έτσι ξαφνικά. Δεν το επιχείρησα να βγάλω άδεια εργασίας, αν και μπορούσα»

Η γιόγκα και η Πετρουλάκη

Επέστρεψε στην Αθήνα και τότε μπήκε στην επαγγελματική ζωή του η Πετρουλάκη: «Μάλλον εγώ μπήκα στην επαγγελματική της ζωή» διορθώνει ο ίδιος χαμογελώντας

«Ξεκίνησα γιόγκα μαζί της και από το πρώτο κιόλας μάθημα είδα ότι μου άρεσε. Τελικά αποφάσισα να το κάνω επάγγελμα και έτσι έγινε».
Από τα event μέχρι τη Hot Yoga

«Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα έστησα μια εταιρία που οργάνωνα διάφορα event. Στο ενδιάμεσο πήρα και πτυχίο ναυαγοσώστη στο στρατο. Έπειτα πήγα στη Σχολή του Μπαλατσινού και εκεί πήρα το πτυχίο μου και άρχισα να δουλεύω ως personal trainer, όμως περισσότερο απ΄ όλα μου αρέσει η Hot Yoga», εξηγεί ο ίδιος.

Στη σχολή του Μπαλατσινού ο Ιών Μάγκος δεν ήταν ένα οποιοσδήποτε σπουδαστής αφού επιλέγει από κ. Μπαλατσινό και άρχισε να δουλεύει στο γυμναστήριο του. Σήμερα συνεργάζεται με 11 γυμναστήρια ενώ έχει και αρκετούς πελάτες για personal training: «Πήγα καλά και πάω καλά» εξηγεί ο ίδιος «Βέβαια γι αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Μπαλατσινό που μου έδωσε την ευκαιρία και μου έμαθε πολλά πράγματα».

Και οι Hot Ιμάντες

«Σήμερα εφαρμόζω μια άλλη τεχνική. Είναι οι Hot Ιμάντες» λέει ο Ιωνας «Είναι προπόνηση χαμηλής έντασης μέσα σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο στους 38 βαθμούς. Μισή ώρα και γυμνάζεσαι απίστευτα, αφού λόγω της ζέστης ανεβαίνουν οι καρδιακοί παλμοί και καίς λίπος».

Ο Ιων Μάγκος είναι όπως φαίνεται από τους πιο αγαπημένους personal trainer της Αθήνας και της Μυκόνου, όπου μεταφέρει ουσιαστικά τη δραστηριότητα του τα καλοκαίρια. Αυτό το οφείλω στην Ελένη Πρέκα που μου άνοιξε την επαγγελματική εμπειρία στη Μύκονο και φυσικά στην Hot Yoga. Ένας νέος άντρας που μοιράζει τη μέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση, το personal training και φυσικά στις δικές του προσωπικές ασχολίες. Πως τα καταφέρνει; «Με πρόγραμμα» εξηγεί ο ίδιος «Σηκώνομαι νωρίς το πρωί και τελειώνων αργά το βράδυ. Δεν με τρομάζει η δουλειά επειδή είναι κάτι που μου αρέσει. Τόσο η δουλειά στο γραφείο, όσο και το personal. Βασικά δεν καταλαβαίνω πως περνάει η μέρα».

«Βασικά δεν έχω καπνίσει ποτέ, δεν πίνω καθόλου και δεν δούλεψα ποτέ νύχτα» Εξηγεί ο ίδιος.
Ο Ιων Μάγκος είναι 32 χρονών και μάλιστα είχε και μια καλή τηλεοπτική εμπειρία. Είχε δοκιμάσει τον εαυτό του στην ηθοποιία στην γνωστή τηλεοπτική σειρά «Singles».

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως μπορείς να την πάθεις από ουρολοίμωξη… και πώς να γλιτώσεις!
Συχνά όταν οι άντρες ακούν τη λέξη ουρολοίμωξη ο νους τους πηγαίνει σε γυναικεία πάθηση και κυριεύονται από ένα αίσθημα ανακούφισης. Ωστόσο, αν και σύνηθες φαινόμενο της γυναικείας φύσης