Λ. Θεοφανίδης: Ο πρώτος Έλληνας crossfit-ας είναι αεροπόρος!

Λ. Θεοφανίδης: Ο πρώτος Έλληνας crossfit-ας είναι αεροπόρος!

Αεροπόρος! Παθιασμένος μηχανόβιος! Αθλητής και παθιασμένος crossfit-ας! Ο Λευτέρης Θεοφανίδης, από την Αλεξανδρούπολη, έκανε περήφανη τη χώρα μας στους διεθνείς αγώνες Crossfit στην Ολλανδία. Ένας άνθρωπος δυναμικός, ένας πραγματικός activeman που μίλησε στο Activeman.gr και εξήγησε πως συνδυάζει την δουλειά του στην Πολεμική Αεροπορία με τον αθλητισμό και το crossfit!

«Η βασική δυσκολία είναι οι υπηρεσίες» εξηγεί ο ίδιος και επισημαίνει: «Αλλά προσαρμόστηκα, γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να προσαρμόζεται αν θέλει να πετύχει».

Όπως μας εξήγησε οι συνεχόμενες υπηρεσίες που διαδέχονται συνεχόμενα ρεπό, λόγω της φύσης της δουλειάς του, τον αναγκάζουν να προπονείται σχεδόν ανά τρεις μέρες. Παρ΄ όλα αυτά τα κατάφερε και διακρίθηκε ανάμεσα στα 24.000 αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο και προκρίθηκε στους τελικούς αγώνες Crossfit Reebok που έγιναν στην Ολλανδία.
Όπως όλοι οι πιλότοι ο Λευτέρης Θεοφανίδης έχει μια «καλή» τρέλα που λέμε! Άνθρωπος δραστήριος, μεθοδικός, ευχάριστος, που καταφέρνει να συνδυάζει τα πάντα χωρίς παράπονο. Αν και η δουλειά του πλέον είναι στο έδαφος, σε μια πολύ κρίσιμη υπηρεσία της ΠΑ, με δύσκολα ωράρια, εκείνος τα καταφέρνει.

«Το τριήμερο που είμαι εκτός υπηρεσίας φροντίζω να προπονούμε πολύ» λέει ο ίδιος «Το πρωί κάνω αερόβιο, το μεσημέρι δύναμη με βάρη ή χωρίς και το απόγευμα crossfit με τον προπονητή του Οδυσσέα Δήμα, στη Καλλιθέα στο Fitness Riders. Ειδικά ο προπονητής μου ο Οδυσσέας με έχει βοηθήσει πολύ ώστε να τα καταφέρω και φυσικά να μην παραλείψω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου την Reebok».

Η πρόκριση του στα τελικά στην Ολλανδία σημαίνει ότι ο Λευτέρης είναι ο πρώτος Έλληνας crossfit-ας και γι αυτό τον λόγο τιμήθηκε και με ειδικό δίπλωμα.

«Γενικά η προπόνηση μου περιέχει τα πάντα» συνεχίζει ο ίδιος «για παράδειγμα μια ή δύο φορές την εβδομάδα κάνω κολύμπι»

Ο Λευτέρης δεν είναι άγνωστος στον αθλητισμό. Πρώην αθλητής στίβου σε αθλήματα ταχύτητας αντοχής, που διακρίθηκε. Έπειτα ήρθε η άρση βαρών και η διάκριση στο Πανελλήνιο Ενόπλων και τώρα το crossfit.

Με το δύσκολο ωράριο της δουλειάς η απαιτητική διατροφή του αθλήματος, αποτελεί ένα πρόβλημα. «Ναι πράγματι, αλλά τα καταφέρνω! Μένω μόνος μου, επομένως μαγειρεύω και φυσικά φτιάχνω τάπερ με τα γεύματα μου. Ειδικά όταν είμαι στην υπηρεσία έχει μεγάλη πλάκα, γιατί πάω φορτωμένος με τα τάπερ μου για όλα τα γεύματα των τριών ημερών» εξηγεί ο ίδιος και γελάει.

«Φροντίζω η διατροφή μου να έχει πολύ πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά δηλαδή ξηρούς καρπούς και τροφές που περιέχουν Ω3. Γενικά περιέχει και πολλά λαχανικά και φρούτα» εξηγεί ο Λευτέρης.

Καλή η δουλειά, καλή η προπόνηση, αλλά στην υπόλοιπη ζωή του ο Λευτέρης Θεοφανίδης τι κάνει; Είναι τόσο σπαρτιάτικη η ζωή του; «Δεν είναι» λέει ο ίδιος και γελάει «Μεγάλη αγάπη μου είναι οι μηχανές και ειδικά η Ducati. Άλλωστε Ducati έχω τώρα και όπως φυσικό θέλω να κερδίσουμε και στο MotoGP! Βόλτες και ενασχόληση με τη δίτροχη αγάπη μου και φυσικά με τις παρέες μου. Αν εξαιρέσω τα τέσσερα συνεχόμενα οκτάωρα της δουλειάς, οι μέρες του ρεπό περνούν με πολύ προπόνηση και παρέα, γενικά ευχάριστα»

Ο Λευτέρης Θεοφανίδης είναι ένας νέος άνθρωπος που εργάζεται σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική υπηρεσία της ΠΑ, αλλά με τον τρόπο ζωής του, τις επιτυχίες του στον αθλητισμό και γενικά το στιλ του, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματία του μοντελιγκ, αποδεικνύει ότι τα πάντα είναι δυνατά, αρκεί κάποιος να θέλει!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.