Παύλος Λάμπρου: Πραγματικός αθλητής, ωραίος και προσγειωμένος!

Παύλος Λάμπρου: Πραγματικός αθλητής, ωραίος και προσγειωμένος!

Άθλος είναι αρχαία ελληνική λέξη και αναφέρεται σε πολλά που ο άνθρωπος υπερβαίνει εαυτόν και όχι μόνο στον αθλητισμό. Ωστόσο, όταν καταφέρνεις να πάρεις δύο πτυχία, να κάνεις μεταπτυχιακό και συνάμα, όχι μόνο να αθλείσαι, αλλά να μετέχεις και σε αγώνες, να κάνεις δηλαδή πρωταθλητισμό, τότε η λέξη άθλος αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ο Παύλος Λάμπρου, είναι από την Καβάλα και είναι ένα ιδιαίτερα χαρισματικό και σεμνό άτομο. Τόσο σεμνός που όταν ρωτήθηκε αν θέλει να ασχοληθεί με το μόντελινγκ μας εξέπληξε με την απάντηση του: «Μου έκαναν προτάσεις, τόσο εδώ στην Ελλάδα, όσο και στην Σκωτία που έκανα το μεταπτυχιακό μου. Αρνήθηκα γιατί δεν θέλω να καρπωθώ χωρίς κόπο κάτι που μου χάρισε η φύση, το παρουσιαστικό εν προκειμένω»!

Ο Παύλος Λάμπρου είναι πτυχιούχος Πολυτεχνικής Σχολής Λεμεσού, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού Heriot-Watt University Edinburgh (Renewable Energy Engineering), ενώ σπουδάζει στη Σχολή Προπονητών Bodybuilding και Fitness IFBB-ΕΟΣΔ και η ερώτηση ήρθε αυτονόητα: Πως τα προλαβαίνεις όλα;

«Όταν σπούδασα, άφησα το ποδόσφαιρο, κυρίως γιατί οι υποχρεώσεις της ομάδας δεν ήταν δυνατόν να συντονιστούν με αυτές του πανεπιστήμιου» εξηγεί ο ίδιος «Στα κυπριακά πανεπιστήμια υπάρχουν απουσίες και έτσι ήταν αδύνατο να παρακολουθώ τις προπονήσεις της ομάδας. Έτσι αποφάσισα να πάω γυμναστήριο, ώστε να μπορώ να κανονίζω εγώ τις ώρες των προπονήσεων μου».

Εκεί ο Παύλος γνώρισε το Bodybuilding με αποτέλεσμα να αρχίσει να μετέχει σε αγώνες, με αποτέλεσμα το 2009 να διακριθεί στους IFBB Mr. Cyprus - Junior Bodybuilding κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Την επόμενη χρονιά πήγε ακόμα καλύτερα, αυτή τη φορά στο IFBB Agathokleous Grand Prix Cyprus- Junior Bodybuilding, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Το 2014 άλλαξε κατηγορία και στο IFBB Πανελλήνιο Κύπελλο- Classic Bodybuilding κατέκτησε την τέταρτη θέση και στο Men’s Physique την Πέμπτη.
Φέτος μετείχε στον IFBBΠανελλήνιο Πρωτάθλημα- Men’sPhysique, όπου κατέκτησε τη πέμπτη θέση.

Ο Παύλος Λάμπρου εξηγεί πως κατάφερε να πάρει δύο πτυχία και παράλληλα να μην διακόψει τον αθλητισμό: «Είναι μια λογική που την εφαρμόζω μέχρι και σήμερα» εξηγεί ο ίδιος «Όταν είμαι σε προετοιμασία προπονούμε τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα που τις μοιράζω σε δύο προπονήσεις πρωί και βράδυ. Όταν ήμουν στη σχολή, βρισκόμουν πέντε με επτά ώρες στο πανεπιστήμιο. Κάντε το άθροισμα και δείτε τις ώρες»

«Σε γενικές γραμμές, εκτός αγώνων, προπονούμε ένα δίωρο καθημερινά» συνεχίζει ο Παύλος «και παράλληλα προσέχω και τη διατροφή μου. Βέβαια εκτός αγώνων, όχι και τόσο πολύ, αλλά σε περίοδο αγώνων η διατροφή είναι αυστηρή»

Ο Παύλος Λάμπρου ήταν πάντα άνθρωπος του αθλητισμού. Τον τραβούσε η άθληση και πρώτη φορά την γνώρισε σε πισίνα, στη κολύμβηση όπου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια. Στη συνέχεια πέρασε στο ποδόσφαιρο, όπου η καριέρα του διαφαίνονταν λαμπρή, αφού την περίοδο 2005 με 2007 ήταν στους επίλεκτους του Νομού Καβάλας της ΕΠΣΜ. Ενώ νωρίτερα το 2003 μέχρι και το 2007, έπαιζε στο σχολικό πρωτάθλημα όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση για το νομό Καβάλας

Όμως το 2007 τα πράγματα σοβάρεψαν στο ποδόσφαιρο όταν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη ΠΑΕ Νέα Καβάλα, που έπαιζε τότε στη Γ’Εθνική. Και το ερώτημα και πάλι εύλογο: Γιατί παράτησε το ποδόσφαιρο;

«Το εξήγησα στην αρχή της συνομιλίας μας» λέει ο ίδιος «προτεραιότητα είχαν οι σπουδές μου και φυσικά και ο αθλητισμός. Το ένα δεν πρέπει να ρίχνει το άλλο, πρέπει να τηρείται μια ισορροπία. Εμένα μου αρέσει ο αθλητισμός γενικά και έτσι πέρασα στο Bodybuilding. Γενικά μου αρέσει να αθλούμαι και δεν ξεχωρίζω αθλήματα» καταλήγει.

Ο Παύλος Λάμπρου είναι αθλητής της BMXX Team

Η φωτογράφιση στο γυμναστήριο έγινε στον Α.Σ. Πολυνίκης

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.