Γιώργος Τσάνταλης: Στις γυναίκες αρέσει το καλοσχηματισμένο και γυμνασμένο κορμί!

Γιώργος Τσάνταλης: Στις γυναίκες αρέσει το καλοσχηματισμένο και γυμνασμένο κορμί!

Η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα πλέον γυμναστήρια οι ώρες αιχμής είναι ένας πραγματικός εφιάλτης, τόσο για τους γυμναστές οι οποίοι δεν προφταίνουν να επιβλέψουν όλο τον κόσμο, όσο και για όλους εμάς που δεν θέλουμε να περιμένουμε στην ουρά για να γυμναστούμε. Εδώ έρχεται η μαγική λέξη «personal training».

O Γιώργος Τσάνταλης, είναι μόλις 23χρονών και ασχολείται τα τελευταία 5 χρόνια με το χώρο του fitness, να μας λύσει όποια απορία και αν έχουμε, αλλά και να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

-Τι είναι όμως στην πραγματικότητα το Personal Training και προς τι όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνομα του;

Το Personal training είναι η εξατομικευμένη προπόνηση υπό την επίβλεψη ενός προσωπικού γυμναστή. Μπορεί να διαρκέσει από 45' έως και 1 ώρα. Ο προσωπικός γυμναστής, στοχεύει στο μέγιστο αποτέλεσμα της προπόνησης του αθλούμενου ενώ παράλληλα τον προστατεύει από τυχόν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Εύκολο ή δύσκολο δεν θα σου πω αν είναι, ο κάθε αθλούμενος χρήζει διαφορετικής προσοχής καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες.

-Ποια είναι τα κριτήρια για να διαλέξει κάποιος τον σωστό personal trainer ;

Στην επιλογή του προσωπικού γυμναστή παίζουν ρόλο 3 πράγματα, κατά τη γνώμη μου:

Πρώτον, οι γνώσεις του και η εμπειρία του στο χώρο του fitness.

Δεύτερον, η ικανότητα του να σε εμπνέει και να σου δίνει κίνητρο να γίνεσαι καλύτερος.

Και τέλος η εμφάνιση του η οποία μπορεί να παίξει τον ρόλο του "προτύπου" για τον αθλούμενο.

-Ξεκίνησες από μικρός τον αθλητισμό; Ήταν όνειρο σου να γίνεις γυμναστής;

Απο μικρός δεν είχα ξεκαθαρίσει με τι πραγματικά ήθελα να ασχοληθώ. Ξεκίνησα με κολύμβηση, μπάσκετ, εξού και το ύψος (γελάει). Όταν όμως ξεκίνησα γυμναστήριο, άρχισα να συνειδητοποιώ σιγά σιγά ότι εν τέλει αυτό ήταν που με "γοήτευσε" και ότι με αυτό ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου.

-Οι γυναίκες τελικά ελκύονται από έναν που προσέχει το σώμα και τη διατροφή του;

Η εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σε όλους λίγο-πολύ μας αρέσει ένα καλοσχηματισμένο και γυμνασμένο κορμί. Βέβαια, γούστα είναι αυτά...

-Πως περνάς εσύ τον ελεύθερο σου χρόνο;

Σε καθημερινή βάση στον ελεύθερο μου χρόνο, προπονούμαι στο γυμναστήριο, βγαίνω βόλτες εδώ και κει, και πάω σινεμά.

-Θα ήθελα να μου δώσεις τα δικά σου tips για κάποιον που ξεκινάει να γυμνάζεται τώρα.

Δυο πολύ σημαντικές συμβουλές, τις οποίες καλό θα ήταν να ακολουθήσουν όσοι ξεκινούν να γυμνάζονται τώρα είναι οι εξής:

Πρώτο και καλύτερο. Μη βιάζεστε! Ο υπερβάλλον ζήλος μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα τραυματισμούς.

Δεύτερον, προσέχετε τη διατροφή σας! Το ότι γυμνάζεστε δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε ότι θέλετε. Η κακή διατροφή πολλές φορές μας κρατάει στάσιμους χωρίς να βλέπουμε τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε με τις προπονήσεις μας. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα της τροφής μας. Για να το πετύχουμε αυτό, προτείνω τη χρήση μιας ζυγαριάς τροφίμων έτσι ώστε να μη... ξεφεύγουμε!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.