Αλέξανδρος Σκεπαριανός: «Η υπαίθρια άσκηση σε φτιάχνει και σε δυναμώνει»!

Αλέξανδρος Σκεπαριανός: «Η υπαίθρια άσκηση σε φτιάχνει και σε δυναμώνει»!

Ο καιρός είναι ότι πρέπει να για σκεφτείς να ξεκινήσεις να αθλείσαι στην ύπαιθρο. Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει προγράμματα υπαίθριας άσκησης .

Στη Θεσσαλονίκη η Physis Outdoor Training, με τον Αλέξανδρο Σκεπαριανό και Μάριο Χατζίκα ξεκίνησε να πραγματοποιεί οργανωμένα προγράμματα άσκησης πριν από 5 χρόνια, το 2011.

Όντας οι ίδιοι λάτρεις της υπαίθριας άσκησης και γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα της, σκεφτήκαμε πως θα άξιζε να συγκροτήσουμε μία ομάδα γυμναστών, με κοινή φιλοσοφία και αγάπη για την υπαίθρια άσκηση, όπου σε συγκεκριμένους εξωτερικούς χώρους να πραγματοποιούνται οργανωμένα προγράμματα υπαίθριας άσκησης, δίνοντας την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να δοκιμάσουν μια νέα εμπειρία στον χώρο της άσκησης και αναψυχής αλλά και να αποδράσουν από την καθημερινότητα των κλειστών χώρων.

Ο Αλέξανδρος Σκεπαριανός, μίλησε στο Activeman, για το εγχείρημα και για τα πλεονεκτήματα της υπαίθριας γυμναστικής.

Έχει ανταπόκριση από το κοινό το εγχείρημα σας;

«Στην αρχή, μη γνωρίζοντας ο κόσμος το νέο αυτό τρόπο άσκησης, υπήρχε μία έντονη περιέργεια όταν μας έβλεπε. Πλέον, έχει αυξηθεί η αναγνωσιμότητα της υπαίθρια άσκησης. Έχει γίνει τρόπος ζωής για πολύ κόσμο και είναι κάτι οικείο, με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των μελών μας. Το σημαντικότερο όλων, είναι πως αποτελεί και ένα μέσον παρακίνησης για όσους δεν γυμνάζονται και μας συναντούν στον δρόμο τους!»

Γιατί όμως κάποιος να επιλέξει να αθληθεί στην ύπαιθρο;

«Πέρα από τα γνωστά οφέλη που αποκομίζουμε από την γυμναστική, με την υπαίθρια άσκηση, καίμε περισσότερες θερμίδες λόγω της προσπάθειας του οργανισμού μας να προσαρμοστεί στο εκάστοτε περιβάλλον (καιρικές συνθήκες και έδαφος), η σύντομη έκθεση μας στις ακτίνες του ήλιου αποδεικνύεται ευεργετική για τον οργανισμό μας, βοηθάει στην βελτίωση της διάθεσης μας, βελτιώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης, ο βασικός μας κανόνας είναι πως η άσκηση πρέπει να είναι ευχάριστη και παράλληλα αποτελεσματική.»

Γι’ αυτό στα προγράμματα χρησιμοποιούμε λειτουργικές ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος, ώστε μέσω συνδυαστικών προπονητικών μεθόδων αερόβιας άσκησης, δύναμης και ευλυγισίας να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα άσκησης, μέσα σε μια ώρα. Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τα προγράμματα της Physis Outdoor Training ακόμα πιο αποτελεσματικά είναι οι συνθήκες Personal Training, τα πολλά προγράμματα άσκησης τα οποία διαφέρουν από προπόνηση σε προπόνηση και βασίζονται στις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε ασκούμενου.»

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το