Αντώνης Κούρτης: Είναι νέος, ωραίος και διαπρέπει στην αγορά ρολογιών

Αντώνης Κούρτης: Είναι νέος, ωραίος και διαπρέπει στην αγορά ρολογιών

Ο Αντώνης Κούρτης είναι ένας νέος επιχειρηματίας και σχεδιαστής ρολογιών που με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να διαπρέψει στην αγορά!

Ο Αντώνης δημιούργησε το brand κοσμημάτων και ρολογιών , K.due²,που κάνουν ''θραύση''. Πως όμως ξεκίνησαν όλα, πως καταφέρνει να βρίσκει ελεύθερο χρόνο και ποια  επόμενα σχέδια του;

Για όλα αυτά μίλησε στο Activeman.

Πίσω από κάθε brand κρύβεται μια ιστορία, στην προκειμένη περίπτωση, ''το due σημαίνει στα Ιταλικά το νούμερο 2, που το συνδυάσαμε έτσι ώστε να συμβολίζει τον πατέρα μου και εμένα'' τονίζει ο ίδιος.

-Θα ήθελα να μου πεις πως «γεννήθηκε» η ιδέα για την δημιουργία ρολογιών;

«Ο πατέρας μου από το 1981 βρίσκεται στο χώρο. Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκε στο μυαλό η ιδέα να κάνω κάτι δικό μου, όταν ήμουν στο εξωτερικό για σπουδές. Μέσα σε ένα βράδυ κυριολεκτικά στήσαμε την εταιρεία με τον πατέρα μου. Κάθε μέρα για καιρό του έλεγα πως θέλω να κάνω κάτι δικό μου, τελικά τον έπεισα! Από μικρός είχα σαν όνειρο να έχω ένα δικό μου brand, να δημιουργήσω κάτι που θα μείνει στο χρόνο».

 

Εκεί πρωτοπορε -όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει-είναι ότι βάζει τον πελάτη στην θέση του σχεδιαστή! Προσφέρει την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό ρολόι. Πάνω σε ένα ασημένιο καντράν 925  ο πελάτης μπορεί να χαραξει οτιδήποτε επιθυμεί, από τα αρχικά του με την γραμματοσειρά της αρεσκείας του μέχρι και να αποτυπωθεί μια σημαντική φωτογραφία που θέλει να θυμάται!

-Πόσο εύκολο είναι να επιβιώσει ένας νέος επιχειρηματίας στην Ελλάδα της κρίσης;

«Εμείς ξεκινήσαμε την εταιρεία σε μια δύσκολη χρονική για την Ελλάδα, όταν είχαμε δηλαδή capital controls. Εγώ είμαι θετικός, όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου, θέλω να το πετύχω.

Όταν πάρεις κάτι απόφαση, το υλοποιείς».

Ο Αντώνης Κούρτης είναι πεισματάρης, χαρούμενος και αυθόρμητος. Αγαπάει αυτό που κάνει . Πηγή έμπνευσης είναι τα πάντα! Ότι δηλαδή του κινεί την προσοχή. Μπορεί να περπάταει στο δρόμο να δει κάτι και ύστερα να σχεδιάσει κάτι αντίστοιχο, φυσικά με την δίκη του άποψη αλά και γούστο.

-Μέσα στο τρέξιμο της ημέρας σου μένει χρόνος για εσένα; πως τον αξιοποιείς;

Ναι μου μένει. Εγώ δεν βλέπω την δουλειά σαν δουλειά. Είμαι από τους υποστηρικτές της ιδέας κάνε το χόμπυ σου επάγγελμα»

-Ποιο το μεγαλύτερο όνειρο-στόχος που θέτεις;

«Θα ήθελα να εργαστώ σκληρά μέχρι τα 30 και μετά να απολαύσω, φυσικά, δεν εννοώ να κάθομαι και να μην δουλεύω, αλλά να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να περνάω όμορφες στιγμές με φίλους.»

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...