Δήμος Μερκουρίδης: Η αγάπη για το fitness ήρθε ξαφνικά και ρίζωσε

Δήμος Μερκουρίδης: Η αγάπη για το fitness ήρθε ξαφνικά και ρίζωσε

Ο Δήμος Μερκουρίδης είναι επαγγελματίας γυμναστής και διαθέτει το δικό του γυμναστήριο. Μίλησε στο Activeman για τους λόγους που πρέπει να εντάξουμε τη γυμναστική στη ζωή μας , ποια τα κριτήρια του σωστού personal trainner αλλά και για τα συμπληρώματα διατροφής.

- Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη γυμναστική και το personal training;

«Μετά από δυο σημαντικούς προσωπικούς λόγους στην ζωή μου -που δεν θα ήθελα να αναφέρω- ήρθα σε επαφή με τον χώρο του fitness ως αθλούμενος! Η τριβή με το αντικείμενο με έκανε να το αγαπήσω πολύ, η αγάπη αυτή ήταν ο λόγος που εξελίχθηκα σε επαγγελματίας γυμναστής και αργότερα σε επιχειρηματίας γυμναστής».

- Ποια κριτήρια επιλογής του σωστού personal trainner;

«Αν θεωρήσουμε δεδομένο πως οι επαγγελματίες personal trainers, αλλά και οι επαγγελματίες του fitness γενικότερα είναι σωστά εκπαιδευμένοι, πιστοποιημένοι και υπεύθυνοι σε αυτό που κάνουν, τότε το κλειδί για να "βρεις τον δάσκαλο σου" είναι η επικοινωνία! Το θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί είναι ενός άνθρωπος που θα μοιραστείς πολλές ώρες μαζί του στην καθημερινότητα σου και επίσης πρέπει να μπορεί να καταλάβει τις ανάγκες σου ώστε να εφαρμόσει τις γνώσεις του για το καλύτερο δικό σου επιθυμητό αποτέλεσμα!»

- Είσαι υπέρ των συμπληρωμάτων διατροφής;

«Ναι είμαι υπέρ των συμπληρωμάτων διατροφής, ήταν αυτά χρησιμοποιούνται με μετρό, συμπληρώνουν μια ισορροπημένη διατροφή και δεν χρησιμοποιούμε τον όρο συμπλήρωμα διατροφής για να καλύψουμε άλλες ουσίες και σκευάσματα τα οποία είναι πολύ βλαβερά και άκρως επικίνδυνα για την υγεία!»

- Πάνω κάτω πόσες προπονήσεις πιστεύεις πρέπει να κάνει κάποιος άνθρωπος την εβδομάδα;

« Τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα θα το θεωρούσα ιδανικό για έναν άνθρωπο που μπορεί να αφιερώσει αυτόν τον χρόνο για τον εαυτό του! Δεδομένο όμως ότι η γυμναστική είναι μια όμορφη και υγιής συνήθεια που καλό θα ήταν όλοι να την βάλουμε στην ζωή μας ακόμα και μια έως δυο φορές την εβδομάδα για κάποιον που δεν έχει χρόνο θα αρκετές για να δει τα οφέλη τις γυμναστικής!»

- Ποιες οι συμβουλές σου για κάποιον που ξεκινάει τώρα να αθλείται και για κάποιον που βρίσκεται σε φάση συντήρησης;

« Σε αυτούς που ξεκινάνε τώρα θα έλεγα να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στην ανάγκη και τον στόχο που τους φέρνει στον χώρο του Fitness, να βρούνε ακριβώς αυτό που αγαπάνε και τους εκφράζει στον χώρο,σε αυτό εξυπηρετούν οι διάφορες τάσεις του fitness! Να αγαπήσουν την γυμναστική και να την βάλουν στο μυαλό τους σαν μια ευχάριστη». συνήθεια (γιατί αυτό είναι) και όχι σαν μια αγγαρεία η μια υποχρέωση που πρέπει να κάνουν για να πετύχουν τον οποιονδήποτε στόχο!
Όσο αφορά αυτούς που βρίσκονται σε συντήρηση πράγμα που προφανώς σημαίνει ότι έχουν ήδη πετύχει τον στόχο τους δεν έχω να πω παρά μόνο συγχαρητήρια, να απολαύσουν το αποτέλεσμα και keep walking!

- Οι περισσότεροι τελικά πηγαίνουν γυμναστήριο για άθληση ή με μοναδικό σκοπό να χτίσουν κορμί για την παραλία ;

«Οι λόγοι που ο καθένας μας ασχολείται με την γυμναστική και τον αθλητισμό γενικότερα ποικίλουν! Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι μεν και οι δε απολαμβάνουν τα πολλαπλά οφέλη τις γυμναστικής και τις άθλησης!»

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...