Αλέξανδρος Ζάγκας: Όταν το χόμπι γίνεται βιοπορισμός

Αλέξανδρος Ζάγκας: Όταν το χόμπι γίνεται βιοπορισμός

Ο Αλέξανδρος είναι ένας νέος άνθρωπος που είχε επιλέξει στη ζωή του να γίνει τεχνικός τεχνολογίας internet και έγινε. Είναι ένας άνθρωπος του αθλητισμού, με αγωνιστική σταδιοδρομία στο ποδήλατο. Τον αθλητισμό που τον είχε σαν χόμπι, ένα χόμπι που όμως του φάνηκε χρήσιμο πολύ, αφού μετατράπηκε σε επάγγελμα.

Όλα άρχισαν πριν από πέντε χρόνια: «Ήταν τότε που άρχισαν τα ζόρια στη δουλειά και τότε μου ήρθε η ιδέα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Όχι πως δεν μου αρέσει, αλλά πλέον δεν είναι χόμπι, είναι επάγγελμα που έρχεται να συμπληρώσει την κανονική μου δουλειά που είναι τεχνικός τεχνολογίας internet» εξηγεί ο Αλέξανδρος.

Έτσι λοιπόν σπούδασε και έγινε personal trainer με ειδίκευση στο spinning. «Σήμερα είμαι διαχειριστής στο πρώτο πιστοποιημένο κέντρο spinning βορείου Ελλάδας» τονίζει ο ίδιος.

Πως γίνεται όμως να συνδυάζονται δύο διαφορετικά αλλά και δύσκολα επαγγέλματα;

«Αν ξυπνάς από νωρίς το πρωί, στις 8 και τελειώνεις στις 10 το βράδυ το νωρίτερο, γίνεται» εξηγεί ο Αλέξανδρος χαμογελάει και τονίζει: «είναι τα καλά της κρίσης και φυσικά δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά χιλιάδες άλλου κόσμου και άλλοι είναι πολύ χειρότερα. Βασικά όπως κατάλαβες δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ…»

Και η επόμενη ερώτηση έρχεται εύλογα:

- Πότε βρίσκεις χρόνο για την προσωπική σου ζωή;

«Χρόνος δεν υπάρχει για προσωπική ζωή. Τρέχω όλη μέρα. Ίσα που προλαβαίνω να προπονηθώ, τρεις μέρες την εβδομάδα νωρίς το πρωί και τις άλλες δύο το απόγευμα κολλώντας ανάμεσα στα κενά τις προπονήσεις μου. Για βόλτες και μπαράκια και άλλα τέτοια, ούτε λόγος» εξηγεί ο Αλέξανδρος.

Ένα πιεσμένο ημερήσιο πρόγραμμα και μια Κυριακή ελεύθερη για ξεκούραση. Τι κάνει όμως ένας άνθρωπος που λειτουργεί σε αυτούς τους ρυθμούς τη μια αυτή μέρα; «Ξάπλα, φαγητό και ξανά ξάπλα» εξηγεί ο Αλέξανδρος «Όσο για έξοδο, το Σάββατο το βράδυ με φίλους και χαλαρά πράγματα. Η Κυριακή είναι μέρα ξάπλας και εκτόνωσης» λέει ενώ κοιτάει με ειρωνικό χαμόγελο και συμπληρώνει: «Άλλωστε τι να τα κάνεις τα λεφτά αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο να τα ξοδέψεις…»!!!

«Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο. Δεν ζούμε πλέον όπως 10 χρόνια πριν που είχαμε ελεύθερο χρόνο» εξηγεί.

- Η προσωπική ζωή είναι σημαντική για κάθε άνθρωπο, όμως για έναν νέο άνθρωπο είναι ακόμα πιο σημαντική, δεν σου προκαλεί ένα κενό στις σχέσεις με τις γυναίκες;

«Προκαλεί» λέει και χαμογελά και πάλι «πώς να γνωρίσεις μια κοπέλα, σε ποια χρονική στιγμή της ημέρας»; Αναρωτιέται!

Όμως ο Αλέξανδρος Ζάγκας είναι αισιόδοξος άνθρωπος και δεν χάνει την ευκαιρία να το τονίσει: «Είμαι αισιόδοξος γενικά και είμαι αισιόδοξος ότι θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι το πότε και το κακό είναι ότι εμείς η νέα γενιά δεν ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον μας. Έτσι πως είναι τα πράγματα δεν μπορείς να προγραμματίσεις, δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα για το μέλλον και πλέον δουλεύεις μόνο για το παρόν».

Ενδιαφέρον είναι το μότο που χρησιμοποιεί ο Αλέξανδρος:

«Κανένας δεν είσαι εσύ και αυτό είναι η δύναμη σου» λέει ο ίδιος!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...