Φίλιππος Αντωνίου: Ο Mr. Cyprus που έγινε commando

Φίλιππος Αντωνίου: Ο Mr. Cyprus που έγινε commando

Είναι ο Mr. Cyprus του 2014 και τώρα μόνιμος υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Ο Φίλιππος Αντωνίου, είναι ένας νέος άνθρωπος που συνεχώς κάνει άλματα στη ζωή του, αφού πριν τις ειδικές δυνάμεις, είχε φροντίσει να πάρει και δίπλωμα personal trainer και δεν είναι μόνο αυτό αφού συνεχίζει και την αγωνιστική του καριέρα.

Ο Φίλιππος είναι ένας ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα, άνθρωπος. Μετά τη κατάκτηση του τίτλου Mr. Cyprus, θα μπορούσε να μείνει στη καριέρα του μοντέλου, όμως δεν έμεινε αποκλειστικά εκεί και εμπλούτισε τις δραστηριότητες του μέχρι την κατάταξη του στις ειδικές δυνάμεις.

«Πρόσφατα κατατάχτηκα στις Ειδικές Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς ως μόνιμος υπαξιωματικός και τα απογεύματα θα με βρεις στο χώρο που είμαι εδώ και τρία χρόνια στο γυμναστήριο της περιοχής που διαμένω» λέει ο ίδιος και όπως είναι φυσικό η επόμενη ερώτηση αφορά την κρίση και τις συνέπειες της στη ζωή στη Μεγαλόνησο:

«Η ζωή στην Κύπρο ίσως είναι καλύτερα από την Ελλάδα, εννοώ στον οικονομικό τομέα αλλά δεν παύει να ζούμε καθημερινά περιστατικά από συνανθρώπους μας στην φτώχεια και να τους «απαγορεύεται» να σκέφτονται το μέλλον τους και τα όνειρα τους όπου έχουν κάθε δικαίωμα. Η μόνη τους σκέψη είναι αν θα έχουν λεφτά για το ενοίκιο, το ηλεκτρικό ρεύμα και το φαγητό χωρίς καν να περνάει από το μυαλό τους η προσωπική τους ευχαρίστηση. Θα ήθελα να βελτιωθεί η οικονομία και η ζωή στην Κύπρο, όπως και στις άλλες χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα με ‘μας. Το θεωρώ αδιανόητο να ζούμε τέτοιες υπερσύγχρονες εποχές και ο συνάνθρωπος μας να μην έχει να φάει και πόσο μάλλον ένα σπίτι ζεστό για να κοιμηθεί.

Ο Φίλιππος έχει αποφοιτήσει από την IFBB Academy και εργάζεται ως γυμναστής σε γυμναστήρια, όμως τι έγινε με το modeling που όπως λέει ο ίδιος το άρχισε για …πλάκα!

«Modeling άρχισα όταν μια φίλη ήθελε να μου κάνει κάποια shoots για το πορτφόλιο της και έτσι στην πλάκα πέτυχαν οι φωτογραφίες και σιγά σιγά μου έβρισκε δουλειές. Το 2014 σε κάποιο διαγωνισμό καλλιστείων με ακόμα 12 συναγωνιζόμενους κέρδισα και πήρα τον τίτλο του Mr. Cyprus 2014. Από τότε έως σήμερα συνεχίζω και όποια ευκαιρία και πρόκληση προκύψει και αξίζει για μένα την αρπάζω. Modeling για μένα είναι να μπορείς να εκφράσεις την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά στο φακό ή ακόμα και στην πασαρέλα»

Ποια είναι όμως η καθημερινότητα του Φίλιππου Αντωνίου;

«Η καθημερινότητα μου είναι να ξυπνάω νωρίς το πρωί για να είμαι έγκαιρα στη δουλειά μου και περιμένω την ώρα που θα σχολάσω να πάω λίγο στο σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω να προπονηθώ και να προπονήσω διάφορους αθλητές για να πετύχει ο καθένας συμπεριλαμβανομένου και μένα τους στόχους μας. Το βράδυ χαλαρά σε σπίτια με καλή παρέα».

Η καθημερινότητα ενός δραστήριου ανθρώπου, αθλητή, γυμναστή, μοντέλου και στρατιωτικού είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνει εκτός από προπονήσεις και διατροφή: «Διατροφή εννοείται ότι κάνω και χρειάζεται άλλωστε, δεν μπορείς να χτίσεις ένα υγιές σώμα χωρίς τη διατροφή που είναι το βασικό συστατικό. Άλλες φορές αυστηρή και άλλες φορές λίγο πιο χαλαρή, εξαρτάται για τί προετοιμάζεσαι κάθε φορά».

Ο Φίλιππος δείχνει δραστήριος άνθρωπος που όπως φαίνεται αγαπάει την αδρεναλίνη: «Βεβαίως μου αρέσουν οι εξορμήσεις, κάπου όπου να ‘ναι για να σπάσει λίγο η ρουτίνα και για να ξεκουραστώ αλλά όχι για πολύ! Όσο για τα extreme sports τρελαίνομαι, μου αρέσει να ανεβαίνει η αδρεναλίνη και να δοκιμάζω τα όρια μου».

- Σου αρέσουν τα ταξίδια;

«Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, αλλά πάντα προτιμώ τους κοντινούς προορισμούς μέχρι 5 ωρών»!

Ποίοι είναι όμως οι στόχοι του Φίλιππου για το μέλλον; «Στόχους έχω πολλούς, όσο για το εγγύς μέλλον να προετοιμαστώ για τους αγώνες Men’s Physic έτσι ώστε να πάρω μια καλή θέση για να μπορώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο εξωτερικό για ένα καλό αποτέλεσμα».

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...