Ανδρέας Φάλας: Το μόντελιγκ, τα οικονομικά και ο συνδυασμός!

Ανδρέας Φάλας: Το μόντελιγκ, τα οικονομικά και ο συνδυασμός!

Ο Ανδρέας Φάλας είναι ένας από τους άνδρες που κάνει τον ελληνισμό περήφανο στο διεθνή χώρο εδώ και 15 χρόνια που ασχολείται με το μόντελιγκ. Με καταγωγή από την Κύπρο, ο Ανδρέας είναι ένα άτομο ήπιων τόνων, χαμογελαστός , πολύ επαγγελματίας στη δουλειά του και γι αυτό άλλωστε διαπρέπει.
Η εμφάνιση είναι ένα από τα κομμάτια της δουλειάς ενός μοντέλου και ο Ανδρέας εδώ και μιάμιση δεκαετία τα καταφέρνει περίφημα και συνεχίζει. Η ευγενική φύση του τον έκανε να μας ευχαριστήσει πολλές φορές για αυτή τη συνέντευξη στο Activeman, πριν αρχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία του εαυτού του και φυσικά το μεγάλο ζητούμενο, πως καταφέρνει να διατηρεί το τέλειο σώμα και πως συνδυάζει τα οικονομικά στην καθημερινότητα του.

Πολλοί ίσως θεωρούν ότι οι άνθρωποι του μόντελιγκ υποβάλλονται σε τρομακτικές στερήσεις για να κρατούν στο κορμί τους στην εντέλεια. Είναι όμως έτσι; Η απάντηση από τον Ανδρέα Φάλα που όμως πριν την δώσει εξηγεί πως βρέθηκε στον χώρο του μόντελιγκ:

«Με το μόντελίνγ ασχολούμαι εδώ και 15 χρόνια και είναι ένα επάγγελμα που με επέλεξε αντί να το επιλέξω με τυχαία συνάντηση με άτομα του χώρου τα οποία στην συνέχεια με οδήγησαν στο να παραμείνω σε αυτό το χώρο πολλά χρόνια. Το θετικό ενός άντρα που ασχολείται με το μόντελινκ είναι ότι μπορεί να παραμείνει στην επικαιρότητα ασχέτως ηλικίας αφού πλέον βλέπουμε μεγάλους οίκους μόδας να διαλέγουν πλέον ηλικίες που δείχνουν εμπειρία στο πρόσωπο και γνώση για το χώρο», εξηγεί ο ίδιος.

Η ζωή του Ανδρέα Φάλα δεν είναι εγκλωβισμένη μόνο στο μόντελιγκ, αφού ο αεικίνητος χαρακτήρας του τον έχει …μπλέξει και σε άλλες επαγγελματικές ασχολίες. « Εκτός από το μόντελιγκ ασχολούμαι με την παρουσίαση εκδηλώσεων που έχουν σχέση με τον χώρο , παράλληλα δίνω τις συμβουλές μου στην σχολή μόντελιγκ New Code events and Modeling στην Κύπρο σε νέα παιδία που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο αυτό»

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Ανδρέας είναι πτυχιούχος οικονομικών και μάλιστα ασκεί και το επάγγελμα αυτό: «Παράλληλα οφείλω να αναφέρω ότι εργάζομαι και σε οικονομικό οργανισμό κάτι που για πρώτη φορά αναφέρω σε συνέντευξη μου αφού έχω δύο πτυχία τα οποία είναι συνδεδεμένα με σπουδές οικονομικής φύσεως . Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχουν προτάσεις για τηλεόραση τις οποίες συζητώ αλλά και πιθανά μαθήματα μόντελινκ στην Σουηδία σε σχολή εκεί» αποκάλυψε στο Activeman.

Και το μεγάλο ερώτημα πολλών αναγνωστών θα είναι σίγουρα πως μπορεί να συνδυάζει τις δραστηριότητες της ημέρας με τη δουλειά του μοντέλου που είναι αρκετά δύσκολη και με πολλά ταξίδια. «Πράγματι η δουλεία είναι πολύ δύσκολη αφού πίσω από κάθε όμορφο αποτέλεσμα μιας φωτογράφησης ή ενός Fashion Show υπάρχει πολύ προετοιμασία. Πλέον υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να διατηρήσουν το σώμα και να είσαι γυμνασμένος ακόμα και αν βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Προσωπικά γυμνάζομαι με το βάρος του σώματος κάνοντας κάμψεις και κοιλιακούς. Παράλληλα απαραίτητα ένα μοντέλο μπορεί να έχει μαζί του ένα λάστιχο με το οποίο μπορεί να τονώσει τους μυς του σώματος με συγκεκριμένες ασκήσεις» εξηγεί ο ίδιος

Η επόμενη ερώτηση αυτονόητη: Πόσες φορές προπονείσαι την εβδομάδα; «Συνήθως τρεις φορές με μέγιστο της τέσσερις. Πιστεύω πώς πρέπει να αφήνουμε το σώμα να ξεκουράζεται έτσι ώστε να μπορεί να αφομοιώσει πιο γρήγορα τις αλλαγές των ασκήσεων. Με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον σε μένα βλέπω πιο δραστικά αποτελέσματα».

Πως μοιράζεται η προπόνηση σου ανάμεσα στα βάρη και στην αεροβική; «Η αεροβική άσκηση είναι ίσως πιο σημαντική από τα βάρη. Προσπαθώ να μοιράζω τις μέρες μου μεταξύ αεροβικής άσκησης και βάρη. Τα βάρη σου δίνουν τον όγκο και η αεροβικές ασκήσεις σου τελειοποιούν τις γραμμώσεις που θες να πετύχεις. Μην ξεχνάς ότι στο χώρο αυτό ο υπερβολικός όγκος είναι κάποτε απαγορευτικός στο να πάρεις μια δουλεία. Ο συνδυασμός των δύο βοηθά να μην ξεφύγεις».

Η διατροφή

Η προσεγμένη διατροφή είναι απαραίτητη για κάποιον που αθλείται, πόσο μάλλον για κάποιον σαν τον Ανδρέα. Κάνεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής και αν ναι πως καταφέρνεις να το διατηρήσεις με τα ωράρια της δουλειάς σου; «Η διατροφή είναι πάρα πολύ σημαντική για να πετύχεις το σωστό χτίσιμο του σώματος. Ξεκινώ την μέρα μου πίνοντας μόλις ξυπνήσω 1 ποτήρι νερό με σταγόνες από λεμόνι. Αυτό βοηθά στο να καθαρίσουμε το εσωτερικό του σώματος μας και να ξυπνήσει τον οργανισμό. Αμέσως μετά κάνω το πρόγευμα μου στο οποίο υπάρχουν προϊόντα εύκολα να τα βρει κανείς όπως βρώμη , αυγά , γαλοπούλα και ψωμί ολικής αλέσεως. Πιο μετά μέχρι και το βράδυ τρώω άλλα 5 μικρά γεύματα τα οποία μπορεί να είναι όσπρια, φρούτα , κοτόπουλο με ρύζι , σολομός , μπριζόλα με σαλάτα. Πιστεύω πως όλοι μας εάν οργανώσουμε την μέρα μας και το πρόγραμμά μας μπορούμε να ακολουθήσουμε τα πιο πάνω έτσι ώστε κανένα ωράριο εργασίας να μην απαγορεύει την εφαρμογή του προγράμματος μας. Ο λόγος των 6 μικρών γευμάτων ημερήσιος είναι απλός αν σκεφτούμε ότι το σώμα μας είναι μία μηχανή την οποία πρέπει τροφοδοτούμαι συχνά για να εργάζεται», λέει ο ίδιος

Υγιεινή ζωή και αλκοόλ συνδυάζεται; «Δεν συνδυάζονται. Το μόνο το οποίο ίσως να μπορεί να συνδυαστεί είναι ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί κάθε 2 με 3 μέρες το οποίο αποδεδειγμένα βοηθάει και την σωστή λειτουργία της καρδίας», τονίζει ο Ανδρέας.

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Φάλας για τον ίδιο τυπική μέρα δεν υπάρχει και το εξηγεί: «Μακάρι να μπορούσα να περιγράψω απ’ την αρχή έως και το τέλος μια τυπική μου μέρα. Μου είναι δύσκολο γιατί η ζωή και η εργασία που επέλεξα δεν έχει τίποτα τυπικό αντίθετα η κάθε μέρα είναι εντελώς ξεχωριστή. Μια μέρα μπορεί να έχω φωτογράφηση και αμέσως μετά συνάντησή για την οργάνωση ενός show. Η άλλη μέρα μπορεί να με βρει στην τηλεόραση και η επόμενη σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο. Το μόνο τυπικό σε όλες μου τις ημέρες παραμένει το προγραμμάτων 6 γευμάτων διατροφής , η εκγύμναση του σώματος στο γυμναστήριο ή δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με ποδηλασία».

Ο «καναπές» και τα αθλήματα

Πολλοί αναφέρουν χίλιες δύο δικαιολογίες, για να αποφύγουν την προπόνηση, τι τους συστήνει ο Ανδρέας; «Η ζωή μας πράγματι είναι πλέον πολύ έντονη όμως αυτό δεν πρέπει να είναι δικαιολογία για να μην αθλούμαστε. Η άθληση θα μπορούσε να ήταν ένα 20 λεπτό περπάτημα με μία φίλη\φίλο η ένα έντονο πρόγραμμα σε ένα γυμναστήριο. Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να γυμναζόμαστε απλά πρέπει όλοι μας να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Νους υγιής εν σώματι υγιή …κανένα απ’ τα δύο δεν πάει μόνο του» τονίζει ο ίδιος.

Σου αρέσει κάποιο συγκεκριμένο άθλημα; Είναι η επόμενη ερώτηση του Activman: «Ποδηλασία και κολύμβηση. Ο λόγος είναι απλός. Με την ποδηλασία γυμνάζεσαι και ταυτόχρονα μπορείς να εξερευνήσεις τοποθεσίες που δεν ήξερες και με την κολύμβηση γυμνάζεσαι ευχάριστα λόγο της άνωσης του σώματος στο νερό που δεν σε κουράζει εύκολα».

Στον Ανδρέα αρέσουν οι εξορμήσεις, αλλά τις κάνει με ένα διαφορετικό τρόπο από πολλούς που γυμνάζονται, το γιατί το εξηγεί ο ίδιος: «Μου αρέσουν και επιδιώκω να κάνω συχνά εξορμήσεις στη φύση έτσι ώστε να ξεφεύγω λίγο από την πόλη. Πιστεύω ότι γενικά δεν πρέπει να ενώνουμε την κάθε εξόρμηση μας με την άθληση. Η εξόρμηση στο βουνό η σε παραλία αυτόματα και χωρίς να το συνειδητοποιούμε μας κάνει να αθλούμαστε απλά και μόνο επειδή θέλουμε να ανακαλύψουμε την περιοχή αυτή. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να υπάρχουν αθλητικές δράσεις» καταλήγει ο Ανδρέας Φάλας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα