Προπόνηση 5 αστέρων με πυγμαχία

Προπόνηση 5 αστέρων με πυγμαχία

Η πυγμαχία, είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα, κυρίως στις ΗΠΑ και συνάμα μαχητική πολεμική τέχνη. Δεν χρειάζεται να γίνεις  πρωταθλητής ή επαγγελματίας όπως εκείνους που βλέπουμε στο Extreme Chanel ή το Eurosport. Ούτε να προπόνησε τόσο σκληρά όπως ο Σταλόνε στο Ρόκι! Απλά η προπόνηση για το συγκεκριμένο άθλημα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία και, κυρίως, φυσική κατάσταση και αρμονία σώματος και πνεύματος.

 

Το Activeman ρώτησε τον προπονητή πυγμαχίας Γιάννη Μονοκάνδυλο και εκείνος μας εξηγεί τα οφέλη της προπόνησης πυγμαχίας.

 

Η πυγμαχία δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το άθλημα σε επίπεδο αγωνιστικό, αλλά και σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατ άστασης, τα οποία θέλουν να βελτιώσουν τη δύναμη, την ταχύτητα, την αντοχή και την ευελιξία και την οξυδέρκειά τους. Με την πυγμαχία κερδίζει κανείς εκρηκτικότητα, ταχύτητα παρατηρητικότητας και ευστροφία.

Η καθημερινή ενασχόληση με μια ποικιλία ασκήσεων που περιλαμβάνονται στην προπόνηση πυγμαχίας βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς και να «κάψει» τα όποια περιττά κιλά. Η αντοχή επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα, το αίμα καθαρίζει από τις τοξίνες πάσης φύσεως και, γενικότερα, το σώμα γυμνάζεται με έναν τρόπο ολιστικό και με διάρκεια στο πέρασμα των ετών. Επιπλέον, αποκτάται ουσιαστική γνώση για αυτοάμυνα, γνώση που, αφενός, είναι απαραίτητη στη σύγχρονη εποχή πολλαπλών κινδύνων και, αφετέρου, προσδίδει αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα στον καθένα που την κατέχει.

Η πυγμαχία διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του ατόμου, καθώς αναπτύσσει το κουράγιο και το θάρρος, αποδυναμώνοντας τις φοβίες και την ατολμία. Δεδομένου ότι στην καθημερινή μας ζωή αντιμετωπίζουμε προβλήματα που μας τρομάζουν και μας φοβίζουν χρειαζόμαστε τη δύναμη, δηλαδή το κουράγιο να αντέχουμε τα «χτυπήματα» ενώ συνεχίζουμε να προχωράμε προς τον στόχο μας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα