«Εγώ το πρόβλημα», ένα ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρού Μάρκου που αξίζει! (Video)

«Εγώ το πρόβλημα», ένα ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρού Μάρκου που αξίζει! (Video)

Την Καθαρά Δευτέρα προβάλλεται στις αίθουσες του 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Μάρκου με τίτλο « Εγώ …το πρόβλημα», που πραγματεύεται την ιστορία τριών μεταναστών. Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει!

Η ιστορία αρχίζει λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τουλάχιστον 500 παιδιά των φαναριών, στην πλειονότητα τους Ρομά αλβανικής καταγωγής, μετά από εκτεταμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο Ίδρυμα Αγία Βαρβάρα στην Αθήνα. Πολύ σύντομα όμως τα ίχνη τους χάθηκαν. Ο Νίκος και ο Τόνι , οι δυο από τους τρείς «ήρωες» του ντοκιμαντέρ, ήταν μεταξύ αυτών των παιδιών. Ο Άλεξ ,ο τρίτος πρωταγωνιστής είχε έρθει με τα πόδια από την Αλβανία σε ηλικία μόλις εννέα ετών και για χρόνια φιλοξενούνταν σε διάφορα ιδρύματα.

Η ταινία συναντά σήμερα τα τρία αυτά παιδιά που ανοίγουν τις ψυχές τους και διηγούνται τις δυσκολίες που έζησαν αλλά και τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σήμερα στην Ελλάδα.

Η προβολή θα γίνει στην Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη στην Αποθήκη Δ΄ στο Λιμάνι, την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 20.00 καθώς και την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 13.00

Συντελεστές

Αλέξανδρος Μάρκου: Σενάριο, παραγωγή και δημοσιογραφική επιμέλεια
Ευθύμης Σημαδόπουλος: Διευθυντής φωτογραφίας και κάμερα
Περικλής Κλιγκόπουλος: Μοντάζ
Lyrical Punishment: Μουσική
Γιώργος Οικονόμου: Αφίσα

Το ντοκιμαντέρ αποτέλεσε τη διπλωματική εργασία του Αλεξανδρου Μαρκου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» (QJNT) το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το Αυστριακό δημόσιο πανεπιστήμιο Danube Universitat Krems (DUK) και το 'Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το