Αυτή είναι η ταινία που …ζαλίζει!

Αυτή είναι η ταινία που …ζαλίζει!

Να παρακολουθείς μια ταινία στον κινηματογράφο και να φεύγεις με πονοκεφάλους και ναυτία δεν είναι και ότι το καλύτερο. Όμως αυτό συμβαίνει πράγματι και οφείλετε σε μια επιλογή φορμάτ που …ζαλίζει.

Τα πολλά είναι τα παράπονα που συνοδεύουν την μετατροπή σε 3D της νέας ταινίας με ήρωα τον Τζέισον Μπορν, η οποία έγινε ειδικά για κινέζικα σινεμά. Θεατές παραπονιούνται ότι ο τρισδιάστατος Μπορν τούς φέρνει ναυτία και πονοκεφάλους.

Το 3D είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να επιλέγουν τη μετατροπή της ταινίας τους σε αυτό το φορμάτ, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Στην περίπτωση του Μπορν, όμως, φαίνεται ότι έκαναν λάθος. Η ταινία δεν γυρίστηκε σε 3D, αλλά η μετατροπή της έγινε στην διαδικασία του post production.

Ο σκηνοθέτης Πολ Γκρινγκράς επέλεξε να χρησιμοποιήσει κάμερα στο χέρι, και απότομα κοψίματα, προκειμένου να κάνει μία ταινία με γρήγορους ρυθμούς. Αυτές οι επιλογές δυσκόλεψαν πολλούς θεατές στην παρακολούθηση της ταινίας, ενώ προκάλεσε ναυτία σε αρκετούς θεατές.

Το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο έντονο από την επιλογή των περισσότερων κινηματογράφων στην Κίνα να μην προβάλλουν καν την ταινία σε 2D. Από τους 149 κινηματογράφους στο Πεκίνο, όπου προβάλλεται η ταινία μόνο οκτώ έχουν την εκδοχή των δύο διαστάσεων.

Η University Pictures ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει περισσότερες 2D προβολές.

ΠΗΓΗ: In.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...