Μάθε τι μπορεί να πάθεις από ένα κακής ποιότητας εσώρουχο!

Μάθε τι μπορεί να πάθεις από ένα κακής ποιότητας εσώρουχο!

Το ήξερες ότι όταν αγοράζεις ένα εσώρουχο μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα; Ακόμα και να το πλύνεις το ύφασμα με το οποίο είναι κατασκευασμένο μπορεί να σου προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Το Activeman ερεύνησε και έμαθε ότι τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται ένα εσώρουχο θα πρέπει να εξασφαλίζουν απορροφητικότητα και ταυτόχρονα εξαερισμό. Η παραμένουσα υγρασία σε συνδυασμό με την θερμότητα του σώματος βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων και κατ' επέκταση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μολύνσεις και μυκητιάσεις.

Και επειδή τα εσώρουχα έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου, πρέπει να είναι πάντα καθαρά.

1. Προτίμησε εσώρουχα κατασκευασμένα από βαμβακερό ύφασμα, και όχι μάλλινο ή συνθετικό, για να αποφεύγονται τα δερματικά προβλήματα από την υπερβολική εφίδρωση.

2. Το βαμβακερό ύφασμα είναι ανθεκτικό, απορροφητικό και επιτρέπει στο δέρμα να «αναπνέει». Φροντίστε ώστε τα εσώρουχά να είναι άνετα και να μη σφίγγουν.

3. Τα στενά ή τα συνθετικά εσώρουχα προκαλούν εφίδρωση, και για το λόγο αυτόν ευνοούν τις μυκητιάσεις και τις αλλεργικές δερματίτιδες.

4. Οι βαφές που χρησιμοποιούνται μπορεί ορισμένες φορές να αποδειχθούν επικίνδυνες για τις ευαίσθητες περιοχές, και γι’ αυτό καλύτερα να προτιμάς τα λευκά εσώρουχα.

5. Αν δεν έχουν ξεβγαλθεί καλά, να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

6. Τα ακρυλικά υλικά, οι ρητίνες και οι κόλλες που συχνά χρησιμοποιούνται κατά την επεξεργασία των υφασμάτων είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργική δερματίτιδα μετά από παρατεταμένη επαφή του δέρματος με τα συγκεκριμένα υλικά.

7. H αντίδραση του δέρματος όμως σε κάποιο ύφασμα εξαρτάται και από την προδιάθεση του ατόμου.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...